2343 entry daha
  • önceden yalnızca siyasetle ilgili görüş belirtmek için kullanan yazarlardan biriydim, fakat 6 şubat depreminden sonra bunun ne kadar saçma ve yanlış olduğunun farkına vardım. burayı bir anı defteri ve diğer insanlarla bilgi paylaşmak için kullanmanın daha uygun/rahatlatıcı olduğunu fark ettim, gündelik konularda yazınca ve bilgi birikimin olan konularda bir şeyler aktarınca insan gerçekten rahatlatıyor.

    örneğin 6 şubat depreminde hayatını kaybeden bir yazar arkadaşımız vardı, (bkz: monkadrian) yani hatice.. daha önce hiç sohbetimiz yoktu fakat beni takip ediyormuş, çaylak bir arkadaşı depremde ulaşamayınca bana mesajla numarasını atıp destek istemişti ve (bkz: enkaz altında olan sözlük yazarı) diye bir başlık ile hatice ve ailesine yazarıyla çaylağıyla tüm sözlük elimizden geleni yapmaya çalışmıştık, o süreçte sözlük benim için farklı bir anlam kazanmıştı. demek ki; buradaki insanlar, birbirini hiç tanımasa ve bir kere bile yüzyüze gelmese bile "bir xx vardı, o şurada oturuyordu, ona ulaşıp yardım etmeliyim!" diye düşünecek kadar vicdanlı/karakterli insanlar.

    deprem sırasında buradan hiç tanımadığım insanlarla telefonlaşmalar, "ben şunu hallettim, sen de şunu hallet" şeklinde karşılıklı yönlendirmeler, o kadar çok çabalamıştık ki, hiç tanımadığım bir insanın dayısı ya da amcasıyla konuşuyordum ve o adam bile o kadar şaşırıyordu ki; adeta sesinden "siz kimsiniz be kardeşim ve neden bu kadar uğraşıyorsunuz ?" tarzında duygulanıyordu. sözlük her insan için sadece rahatlatıcı ve kafa dağıttığı, bilgi aktardığı, gerilmediği bir ortam olmalı diye düşünüyorum, bu yüzden (bkz: merhum sözlük yazarları) başlığındaki yazarların entry'lerini incelemenin gerçekten ne kadar boş konularda gerildiğimizi hatırlattığını düşünüyorum.

    burada iyi yazarlar olduğu kadar, kalbi saf kötülükle dolu olan "insanlar" da var, fakat bunun için yapabileceğimiz bir şey yok maalesef..
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap