253 entry daha
  • açılın bilgi vermeye geldim. kimse olayı anlatmamış. önbüro işlerini çok iyi bilirim.

    milliyet farkı denilen şey aslında pazar farkıdır. tabir pazar farkıdır, milliyet farkı yanlış bir tabirdir. ingiltere bu konuda en ucuz pazar olup ardından avrupa, rus ve balkan pazarı gelir. doğu, uzakdoğu ve ortadoğu pazarı da kendi içinde ayrılır. konunun türklükle uzaktan yakından alakası yok. pazar farkı olduğu için alakası var. örneğin kişi hintli ve hint pasaportu varsa ve ingiltere pazarından bir acenta üzerinden rezervasyon yaptırırsa ve otele geldiğinde ingiltereden geldiğine dair oturum kartı ya da uçak bileti ibraz edemezse pazar farkı oluşur ve acenta ile görüşülür %99 acenta da misafirden tahsil edilsin der. benzer şekilde bir alman ingiltere pazarı üzerinden gelirse oturum kartı/pasaport ya da uçak bileti ibraz edemezse yine pazar farkı çıkar. bu konuda acenta hiçbir sorumluluk almaz. önbüro da ücreti almadan odayı vermez, c/in yapamazsınız. aynı şekilde ruslar ve ukraynalılar da almanya acentası üzerinden satın alıyorlar otele geldiklerinde oturum kartı ve ya uçak bileti ibraz edemedikleri için pazar farkını ödemek zorunda kalıyorlar. kalınan gün sayısına ve satın alınan konsept/oda kategorisine de bağlı olarak fiyatlar 100-250 euro/pound arasında değişebiliyor. 120 euro bence uygun bir pazar farkı bu arada indirim yapılmış. önbüro personeli misafiri uğraştırmamak ve sorunun uzamaması adına üstleri ile görüşüp maksimum indirimi alıp misafire belirtir o da öder ödemezse odayı alamaz. önbüro personeli bu farkı almazsa ne olur yapılacak denetimde sorarlar; derler ki kardeş bu adam pakistanlı ama easyjet üzerinden gelmiş bilmem ne kadar pazar farkı ücreti çıkmış almamışsın, uçak bileti/oturum kartı da sormamışsın ne diye aldın diye sorar, cevap veremezsen ki veremezsin ya disiplin soruşturması olur ya uyarı yersin ya da doğrudan işinden olursun çünkü belki almışsındır ve cebe atmışsındır adam nerden bilecek kamera ve ses kayıtları incelenecek vs.

    burada sorgulanması gereken pazar farkının neden olduğudur ve türklerin pazarın son halkası olmasıdır. ben uyanıklık yapıp vpn ile daha ucuz bir pazar üzerinden tatil satın alırsam otele gittiğimde bu farkı soracaklar ve farkı tahsil edecekler.

    dünyanın her yerinde ve tüm otellerde bu sistem var. bazı oteller ortalama bir fiyat belirleyerek acentalarla anlaşma yapıyor ve pazar farkına bakmıyor. bazıları da acentaların potansiyellerine göre pazar farkı adı altında daha uygun fiyat vererek daha çok misafir kabul etmek için pazar pazar fiyat belirliyor ve acentalarla bu bağlamda anlaşma yapılıyor. alman pasaportuna sahip kişi almanyadan gelirken farklı bir ücret öder, ingiltereden gelirken farklı bir ücret öder. tüm alt ve üst acentalar bu sisteme dahil olup durumun farkındadır tanıdığınız bir acentacı varsa sorabilirsiniz.

    sıkıntı bizim son halka olmamız. elin ingilizinin ya da ingiltere pasaportu/oturumu sahibi bir kişinin yaptığı tatili biz yapamıyoruz ona sunulan koşul bize sunulmuyor. adam 80-100 pounda ya da euroya günlük ultra her şey dahil konaklarken sen aynı hizmeti 7000-9000+ tl bandında alabiliyorsun. onlar alırken ben alamıyorum çünkü milliyetimiz/pazarımız farklı. oteli ve çalışanları da sisteme dahil oldukları için suçlamak yerine genel olarak vatandaşlarımızın sistemin neden dışında tutulduğunu ve sisteme dahil edilmediğini sorgulamamız gerekir.

    şahsi görüşüm iç pazarın belirlenen en ucuz pazardan daha pahalı olamayacağı yönünde yasal adım atılması ve düzenleme yapılması yönündedir.

    edit: diğer yandan euro olarak ödenmesine çok takılan olmuş. otelcilik sisteminde tüm tutarlar ve extralar euro olarak girilir kur farkı oluştuğu için, ödemeyi misafir istediği şekilde yapabilir. söz konusu problemde misafir ödemeyi kredi kartı ile yapmış. faturası da c/out sonrası pazar farkı olarak kesilir, tüm süreç yasal olarak işler.
743 entry daha
hesabın var mı? giriş yap