576 entry daha
  • bunun için kapsamlı olarak kişinin kronolojik bir araştırmaya tabi tutulması gerek. tüm zamanlarının en iyi bütün parçaların güzel olduğu albümler mi yoksa çağdan çağa atlarken en sonunda duraksadığı çağdaki düşünüşüne bakarak kişinin en güzel bulduğu albüm mü? altı-yedi yaşlarındayken bütün şarkılarının harika olduğunu düşündüğüm albümle, şimdi bütün parçalarının güzel olduğunu düşündüğüm albüm arasında büyük fark var, şöyle ki;

    ceylan (küçük hali... annem annem adlı şarkının olduğu albüm. bu albümü alıp da eve getirdiğimde abim beni neredeyse öldürecekti. o zaman herhalde altı ile dokuz yaş arasında bir yerdeydim ve bana sorarsanız albüm çok güzeldi. hem filmini de izlemiş o kadar ağlamıştım. abimin verdiği tepki anlamsızdı!)

    barış manço nane limon kabuğu ceylan albümünü abimin onaylayacağını düşündüğüm bir albümle değiştirmek süretiyle, kendimin de beğeneceği ve eşlik edeceği bir albüm bulmuştum neyseki.

    new kids on the block step by step yaş onüç-ondört albümdeki bütün şarkıları ezberleyebilecek kadar çok dinlemek, onun hakkındaki fikrimi belli ediyordu sanırım... ama abim bu albüme de gıcık olmayı başarmıştı ona göre "bu adamların girl lafı olmadan söyledikleri bir şarkı bile yok... iğğrenççç" şeklinde başlayan tepkileri ve de alayları vardı.

    michael jackson dangeorus yaş ondört-onbeş klipleri, hikayeleri, şarkıları, dansları her biri ne hoş ne hoş. (hala daha abimin saygısını kazanamamışım.. billy jean i beğenmesine rağmen)

    guns'n roses use your illusion 1 use your illusion 2 biraz terminator 2 desteği de var, (abim sessiz)

    kitaro heaven and earth herhalde 1996 yılları civarında keşfetmiştim albümü (abimin albümlerinin arasından araklamıştım.)

    deep forest world mix aldım başımı gidiyorum abimi bile aştım. bu albümü kamp harcırahı paramla kuruşu kuruşuna almış ve tabiri mutlak ya parçalayana kadar dinlemiştim.

    emma shapplin carmine meo (yine abimin albümlerinin arasından itinayla araklanarak dinleye dinleye ezberlenen bir albüm)

    yanni ethnicity son zamanlarda en çok dinlediğim albümlerden. her bir şarkısı harika (umarım artık bana saygı duyuyorsundur abi! nerden nereye geldiğime bir bakar mısın)
7316 entry daha
hesabın var mı? giriş yap