110 entry daha
  • gelmiş geçmiş en güzel şarkılardan biri olmasının yanında, bazı öğrenciler tarafından ödev konusu olarak bile irdelenmiş bir şarkıymış bu. sözlerinde ne anlatılmak istendiği ile ilgili çeşitli teoriler oluşturulmuş. bunlardan ilki ve kanımca en önemlisi şarkının ismiyle ilgili olanıdır. bazılarınca bir kelime oyunudur space-dye vest, yani aslında space dye-vest. şarkıyı dinlerken ya da yüksek sesle okurken başka bir şey söylerler sanki. space divest der adeta. divest, yani mahrum bırakmak, space divest, yani bi yerde sıkışmışlık, mekansızlık, insanın o kendine özel alanının olmaması, daralmak da denebilir.*yani introyla birlikte insanın ruhuna çöken o duygudur bana göre, evrensel bir duygu belki, ve gizlenmiş çünkü anlatması zor. bu böyle kendi içinde gayet derinleşebilen bir isim yani.

    gelelim diğer teorimize, falling through pages of martens on angels kısmına. bu bir teoriden çok, pek az bilinen bir gerçektir aslında. şarkıya adını veren space-dye vest, yazarımızın söylemine göre bir katalogta gördüğü, aynı adlı bir giysiden geliyor. işte bu "falling through pages.." de tam buradan kaynaklanıyor. bir kataloğun sayfalarını karıştıran, ve orada kendisine göre bir melek kadar güzel olan bir model, bir ara türkiye'de de ciddi popülerlik kazanmış doc martens marka botlar giyen bir model. şarkı da o modele ithafen yazılmış zaten.

    muhtemelen daha bir çok teori türetilebilir ve türetilmiştir. bu kadar sevilen bir şarkının ayrıca güzel bi hikayesinin olması daha da anlamlı. bir de sağımız solumuz acımadan, çiviler batmadan, tökezleyip düşmeden dinleyebilirsek şarkıyı, o zaman mükemmel olacak işte.
177 entry daha
hesabın var mı? giriş yap