15 entry daha
  • artık hakkındaki bu bilmem kaç milyon kez telefuz edilen ''bildiğin sekreteliktir.'' klişesine bir son verilmesi gereken meslektir.

    ne sekreter ne de yönetici asistanı olan bir insan olarak söylemeliyim ki; yönetici asistanı denen şey sekreterlikten çok farklıdır. çay söyleyen, toplantılarda not tutan, telefonlara cevap veren insan bildiğin sekreterdir. fazla bir şey yapmadıkları için genellikle asgari ücret alırlar. bir yönetici asistanı ise; sekreterin yapabileceği bütün bu ufak tefek işlerin yanı sıra; yöneticinin rusya'dan gelen misafirlerini karşıladıktan sonra kendileri ile bildiği yabancı dillerden hangisi uygunsa onu konuşabilmeli, toplantı için yarım saat içinde powerpoint denen programda muhteşem bir sunum hazırlayabilmeli, herhangi bir organizasyonda kıyafeti, saçı, başı, oturması kalkması, yemesi, içmesi, dansetmesi, iki lafı bir araya getirebilmesi ile sözkonusu organizayonda firmayı temsil edebilecek kadar zarif ve gerektiği zaman yönetici adına karar verecek kadar inisiyatif sahibi olmalıdır. etrafınızda gerçekten yönetici asistanı olan biri varsa sorun bakalım ne kadar maaş alıyor? ama maaşı sizinkinin en az 2 katıysa bunalıma falan girmeyin sakın, büyük ihtimal öyledir.

    lütfen artık zekeriya mefruşat'taki sekreter ile uluslararası bir holding'teki yönetici asistanını karıştırmaktan vazgeçin. bu yüzdendir ki birine sekreter, diğerine yönetici asistanı diyoruz. ha zekariya amca'ya da yönetici diyorsan, o başka tabi.

    ve sanmam ki yapması gerekenleri yapacak kadar nitelikli ve donamımlı bir yönetici asistanı, kendisine ''sekreter'' denilmesini kafaya takacak kadar gocunsun.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap