112 entry daha
  • gidilmeden once hakkinda cok iyi arastirma yapilmasi gerekli olan universite genclerinin amerikaya gitmenin ucuz yolu diye gordugu gercek bir macera..

    gitmeden once yapilmasi gerekenler:

    1- butun wat sirketlerini gozden gecirin, fiyat listesini cikarin, artilari eksileri bi guzel yazin fakat sunu unutmayin ki gecen sene o sirketle cok iyi bi wat geciren bir arkadasinizin tam aksine siz rezalet bir wat gecirebilirsiniz, sirketlerin wat organizasyonunda payi cok az olsa da onemlidir, ama amerikaya gittiginizde sirketten bisey beklemeyin..

    2- wat organizasyonu kesinlikle tatil amacli degildir, daha cok calisma amaclidir. dil gelistircem hayaliyle gitmeyin, gidenlerin cogu dil gelistiremiyorlar cunku genellikle turklerle beraber kaldiklarindan, iste de calismaktan konusmaya firsat olmadigindan artik sizin kisisel gayretinize kaliyor ingilizce gelistirme olayi..

    3- basiniza gelebilecek en kotu seyleri dusunun, ama en kotulerini ki basiniza geldiginde hazirliksiz yakalanmayasiniz.. daha once giden arkadaslarinizla konusun, onlar cok istekli olmasalar bile zorlayin, hatiralarini anlattirin ki sizin de kafanizda ufak bir fikir olussun.. sirketlerin bahsettigi hayalleri simdiden unutun..

    amerikadayken:

    1- ilk cekingenligi hemen uzerinizden atin, cabuk ogrenmeye calisin ve cok genis bir cevre edinmeye calisin, orada suruden ayrilani kurt kapar.. irk bagina cok da guvenmeyin, elin gavur ukraynalisi sizin turk kardesim dedigin insanlardan cok daha sorumluluk sahabi olabilir ve size cok daha faydasi dokunabilir..

    2- kalacak yer konusunda zorluk yasayabilirsiniz, bos odalarda yerde yatabilirsiniz ilk birkac gun, bunlara hazirlayin kendinizi.. daha sonra edineceginiz genis cevre ile baska yerlere tasinabilirsiniz.. sakin 3 aylik fln kontrat imzalamayin, mutlaka daha ucuz ve rahat evler vardir, icinizi rahat tutun.. ev arkadaslarinizi cok iyi secin, sorumluluk sahibi ve temizlik konusunda titiz insanlarla ayni eve cikmaya calisin.. hatta yabanci birisiyle oda paylasirsaniz dil gelisimi acisindan daha iyi olur..

    3- ilk 2 haftanizda yasayacaginiz zorluklar sizi yildirmasin, oraya ilk gidisinde herkesin basina bu gelmektedir, ne kadar guclu bir yapiya (fiziksel ve zihinsel) sahip olursaniz olun bir ara kopma noktasina gelebilirsiniz, sabredin gecer..

    4- yemek onemli bir sorundur.. evde hazirlamayi ogrenin, daha ucuza gelir.. dini duyarliliginiz varsa sunu bilin ki orada helal kesim et bulmak zordur, hele kucuk bir sehirdeyseniz isiniz cok zor.. balik kizartmasi iyi bir alternatiftir, aklinizda helal haram suphe de kalmaz.. ton baligina yonelin, makarna zor durumlarda imdada yetisir, ilerleyen gunlerde pilav kuru cacik bile yapilabilmektedir (tecrubeyle sabit)

    5- alisveris imkanlarindan iyi yararlanir, 15 dolara wrangler pantolon, 10 dolara tommy gomlek, 30 dolara deri mont bulabilirsiniz.. laptop fotograf makinasi, hatta ipod iphone almadan gelmeyin direk yari fiyati.. bilhassa amazon.com cok ise yarar.. tabi banka hesabi actirmayi unutmuyoruz..

    amerikadan donunce:

    hemen sozluge entry girin, tecrubelerinizi paylasin..

    basima gelen en kotu seyi yazayim bari ki gitmeyenlere uyari olsun buradan:

    ise baslanilacak ilk gundur, uniforma satin alinmistir, her sey tamamdir.. calisilacak restorana (bkz: golden corral) girilir.. patrondan duyulan ilk cumle "you have to shave!!".. derken size izgaralarin yaninda bir is verilir.. tabi ogrenmek icin izlemek lazim degil mi? o sirada patronun oglu gelir ve size neden ayakta durdugunuzu sorar. ogrenmeye calisiyorum dersiniz el-cevaab: "sana ayakta durman icin para vermiyoruz, al eline bir bez sil suralari oyle izle!!" o an anlasilir kapitalizmin baskentine geldiginiz..
913 entry daha
hesabın var mı? giriş yap