14 entry daha
  • silence of the lambs ve hannibalda sir anthony hopkins'in rol almasından sonra, hikayenin bütünlüğü açısından brett ratnerin üstüne ihaleyle kalmış bir film. eleştirmenlerin yazdıklarına bakılacak olursa (evet, filmi izlemedim) manhunter adıyla 1986 yılında micheal mann tarafından çekilmiş film oldukça başarılıymış. ancak hannibal lecter karakteriyle sir bütünleşince bu filmi tekrar çekmek ihtiyacı doğmuş.

    brett ratner, acemi ve genç bir yönetmen olmasına rağmen dino de laurentiis gibi bir yapımcı ile çalışma avantajını yakalamış ve bunu güzel değerlendirmiş. işte tam bu noktada, sürekli tartışılan yapımcının ismi neden afişlerde büyük harflerle yazılır, tipi soruların cevabı anlaşılmış olur. (bkz: jerry bruckheimer) 83 yaşında olmasına rağmen hala yapımlarında kaliteden ödün vermemesinden dolayı dino de laurentiis karşısında saygıyla eğilmek gerekir. brett ratner ise kendisine verilen bu ödünü artık boş filmlerle devam ettirmez diye umuyorum.

    makyaj bölümünün başı olan julie pearcei de kutlamak gerekir. bölüm olarak çok çalışmışlar ve başarılı bir gençleştirme operasyonu yapmışlar... sırasıyla hannibal lecter, dr. chilton ve hastabakıcı barney... ayrıca çeşitli façalar falan açısından da gayet başarılıydı.

    danny elfman. filmin müziğini yapan adam. a simple plande olduğu gibi, bu filmde de olabildiğince yerinde bir çalışmaya imza atmış.

    filmde diğer iki filme de göndermeler de söz konusu. ancak bunun dışında psycho filmine aşırı bir gönderme olduğu dikkatleri çekiyor. bu da sanırım konudan kaynaklanıyor. (evet, kitabı da okumadım)

    oyuncu performansları ise gayet yerindeydi. sir, her zamanki gibi akıllı ve korkutucu; edward norton bir fbi ajanı için yeterli; emily watson, ne rol verseniz oscarlık olacağından her zamanki gibi süper; philip seymour hoffman, beklediğimden çok daha başarılı; harvey keitel, o zaten fbi ajanı değil miydi dedirtecek kadar bu rollere hakim.

    ancak film, bir ralph fiennes filmi.

    not: filmin 11 kasım 2002 tarihinde bir öngösterimi daha olacak (sanırım içinde kalan eleştirmenler için) ve 15 kasım 2002 tarihinde gösterime girecek.

    kişisel not: siz melychenin sırtındaki benleri birleştirince bir ejderha çıktığını biliyor muydunuz? zeynerka biliyor mesela.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap