25 entry daha
  • film dükkanının korku filmi reyonunda büyümüş bir insan olarak ne hasan karacadağ'ın mistik korkusuna ne de diğer sinema müteşebbislerine önyargı ve küçümseme ile yaklaşmam mümkün. bu yüzden "sıcak yatağından yazmak kolay" klişesi ile bertaraf edilirsem hüzünbaz olur, duygu sellerinde boğulurum. bakın baştan basın açıklamamı yapıyorum, sonra bir yanlış olmasın.

    öncelikle başlangıçtaki uzun tebliğ sahnesi hoşuma gitti. "bu parşömende yazılanları paylaşmak kurtuluşunuza vesile olur" tarzı lafları bazı esprili arkadaşlar gibi "aha lan resmen forward mail çağrısı yapıyor adam!" diye nitelendirmedim. yalnız buna ilaveten bir iki sahne hariç geri kalanların oldukça başarısız olduğunu itiraf etmeliyim.

    sahnelerin başarısız olmasının başlıca sebepleri kötü yazılan diyaloglar ve vasatın altındaki oyunculuklar. ben yönetmenin mizansen korkusuna sırtını dayamasını takdir ediyorum ve amaca uygun buluyorum fakat en kısa diyalogda bile çarpıklıklar göze batıyorsa orada bir duracaksın! ben demiyorum ki adam woody allen gibi takılsın, ama bir orta üstü seviye, seyirciyi filmde tutmak için elzemdir. gerekiyorsa diyalog yazarları ile çalışılmalı ve bu aksaklığın önüne geçilmeli. ikincisi gerçekten de oyunculuk vahim bir durumda bu filmde. klişe yağması olan amerikan teen slasher'lerinin özensizce seçilen cast'ları bile bundan çok daha başarılı. eğer amatör kişileri oynatacaksanız sorumluluk sizindir. onları yönetemezseniz ortaya oyunculuk açısından böyle bir facia çıkar. bu kaçınılmazdır.

    roger corman'ın üç beş günde çektiği filmler bile daha derli toplu açıkçası. ilk filmdeki ürkütücülüğünü de kaybetmiş olan karacadağ'ın filmi korkunun kaynağı olarak da lost neslinin ancak gülebileceği black smoke'u seçince bu sefer daha ağır çuvallamış. isyankar kız, kız ve üvey anne çekişmesi vs gibi konseptleri yeterince başarılı kullanamamış ve yine aynı derecede başarısız finali ile de maalesef ki çıtanın çok altında kalmış.
    ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, godard'ın jump cut'larından yola çıkarsak bu filmi o açıdan da eleştirmeliyiz. ha coen'lerden yola çıkarsak vavien'i de eleştirmeliyiz. hani karıştırmayalım diyorum muhteremleri ama bizim de çıkmamız lazım bu yola.

    üzgünüm ama beklentinin altında kalıyor dabbe 2. yine de gitmek isteyen gidiversin, sevgilisiyle falan gitsin sıkılmasın. bazıları filmden sonra "arada gösterilen recep ivedik 3 fragmanı kadar komik değildi , eki eki .." diyebilir. onları palmiye gövdesi ile falakaya yatırmayı düşünüyorsanız "bence şahane idi" diyenleri de es geçmeyin zira onlar da dayağı hak ediyorlar, esirgemeyin.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap