2 entry daha
  • çok büyük firmalar kurdukları vakıf ve yardım kuruluşları ile maddi olarak gerçek anlamda ilgili konuya destek sağlarlar. fakat ekonomik ve firma geleceği ile ilgili konular sebebiyle hiçbir zaman amaçları gerçek anlamda destek olmak değildir. bu vakıflara verdikleri destek uzun vadede aslında firma yararına olan bir destektir.

    ayrıca maddi olarak, kurdukları bu vakıflar hiçbir zaman firmanın ana bünyesinde değildir. çünkü bu vakıflara aktarılan para bağış olduğu için, firmanın vergiden düşmesini sağlar.

    hayata artı vakfının genel görünümüne bakacak olursak, kesinlikle bireysel veya toplumun bir grubu içindeki bir kesime yönelik bir yardım yapmaz. yaptıkları yardımları genel olarak incelersek; hep sulama alanları, havzalar, ağaçlandırma olarak zayıf kalmış kesimler, sulama imkanlarını arttırmaya yönelik faaliyetler, verimi arttırmaya yönelik çalışmalardır.

    bu firmanın ne ürettiğine, ürettikleri ürün için kullanılan hammaddeye, kullandıkları arazi ve fabrika alanlarına bakacak olursak neden bu tarz vakıflar kurarak yardım ettiklerini daha rahat anlayabiliriz.

    bir örnek vericek olursam; coca-cola, turkuaz adı altında piyasaya sürdüğü suyun üzerine içme suyu yazamamış " sofra içeceği" yazarak piyasaya sürmüştür. bunun sebebi bu suyun (eğer yamulmuyorsan yer olarak) coca-cola bursa fabrika arazisinde bulunan yeraltı suyunun filtre edilerek ve ozonlanarak piyasaya sürülmesidir.

    ek bilgi: adını hatırlayamadığım bir köyümüzde, siyanür ile altın aranmaktaydı. köylüler altın aranmasına karşı çıkmıştı. çeşitli vakıflar, kuruluşlar bu hareketi desteklemişti.

    tüm dünyada yeraltındaki altın siyanürle aranır ve dünyaca kabul edilen örgütlerin belirlediği siyanür değerlerini aşmazlar/aşamazlar. dünya altın piyasası ve üretimi (%85) almanyanın elindedir. türkiye dünyadaki -tahmin edilen- en büyük 2. altın rezervine sahip ülkedir. işgücü maliyetlerinden filan bahsetmiyorum artık yoruldum, kafasını biraz yorabilen zaten gerisinide anlar.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap