5 entry daha
  • basinda cikan haberlere gore fenerbahce'nin transfer etmek istedigi oyuncudur. aykut kocaman ve tercuman samet antalya'daki kampta yoktu, cogu fenerbahceli bunu transfer alameti olarak gordu. dentinho da adi en cok gecen oyuncu. iyi oyuncudur o konuda suphem yok. bir dizi avrupa kulubu ilgilenmis yakin gecmiste. gerci brezilyalilardaki oyuncu pazarlama yetenegi kimsede yok herhalde. brezilya'dan cikardiklari her yetenege bir sekilde genc milli takimlarda forma sansi veriyorlar, liglerinde oynanan acik futbol da zaten dillere destan defans neredeyse zoraki yapiliyor. ustune bir de youtube videosu yaptilar mi bu oyunculara avrupali birkac takimin scoutlari da takip edince yeni yildiz adayimiz dogmus oluyor.

    neyse konudan saptik. ben dentinho sisirilmis bir oyuncudur demiyorum. ama sisirilmis bir oyuncu ciksa kimse sasirmaz diyorum, cunku avrupa'da basariyi yakalayan brezilyalilar kadar buyuk beklentilerle buyuk paralara gelip hayal kirikligi yaratan brezilyalilar da cokca (bi afonso alves vardi nooldu ona?)

    aslinda derdim bu da degil. dentinho iyi oyuncu olsa bile ligin bu noktasinda fenerbahce'nin ihtiyaci olan oyuncu dentinho degil. fener bu oyuncuyu sol kanatta oynasin diye aliyor. ama dentinho ne kadar sol kanat oyuncudur tartisilir. tamam solda oynayabiliyor, ama daha cok 4-3-3'un ileri uclusundeki sol forvet gibi oynuyor. mac boyunca gidip gelmesini, savunmaya da katki yapmasini kimse beklemesin.

    ki bence fenerbahce sol kanatta cok kotu durumda degil. bence lig ve uefa icin vederson cok kotu bir alternatif degil. en azindan hem hucumda hem de savunmada birseyler yapiyor vedo. fenerbahce'nin defansi alarm verirken gidip kanat oyuncusu aramak nasil mantiktir? bilica-lugano ikilsinden birinin olmadigi neredeyse her macta ya puan kaybedilmis ya zar zor kazanilmis. birinci stoper yedegi onder kadro disi birakilmis, ki birakilmasa da allahlikti. bekir sag bekte guven vermiyor, stoperde hic oynayamiyor. on liberoda emre'nin olmadigi her macta takim olmus bitmis. selcuk onder'den beter, deniz de adam gibi forma bulamadi. emre'yi yedekleyecek bir adam almak varken, stoper yedegi almak varken fenerbahce yonetiminin sol acik pesinde kosmasi bence cok gereksiz.

    yani ligin ikinci yarisinda fener'in bol gol atip bol gol yedigi, her turlu sonucun yasanabilecegi maclara hazirlikli olalim. cunku bu savunma bu haliyle cok gol yer. cristian donunce, lugano-bilica da daha ciddi oynayinca defans belki ayakta durabilir ama bi sakatlik veya bir ceza butun dengeleri bozar. bu takimdaki en iyi futbolcularin olusturdugu grupla en kotulerin olusturdugu grup arasinda yetenek olarak daglar kadar fark var, bu da kac sezondur fener'in canini yakti. yani selcuk ve emre'nin, lugano ile onder'in, topuz ile ali bilgin'in arasinda daglar kadar fark var. bu ikililerden biri digerinin yerinde oynayinca kalite acaip dusuyor. fener yonetimi once bu dengesizlikleri cozmeliydi. yoksa fener vederson'la da bu ligi gotururdu solda.
175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap