24 entry daha
  • --- spoiler ---

    şimdi bu film fikirlerime tamamen ters, binyıllardır medeniyetimize semer gibi vurulmuş hıristiyan ahlakı, uyduruk bir idealizm, ve filmin ana teması olan yaşadığın ve sahip oldukların için 'şükret' olayı. frank capra tam anlamıyla ana akım bir iş çıkarmış.

    lakin; bir şu filme bakıyorum bir de şu anda sistem yanlısı filmler çeken adamlara. sonradan back to the future, donnie darko gibi filmlerin alternatif gerçeklik anlayışına ilham verecek düzeyde bir senaryo var bir kere ortada, harika bir hayalgücü. işleniş desek bambaşka, uzun süre sürüncemede gittikten sonra öyle güçlü bir son patlatıyor ki, sözlüktekilerin çoğu da buna dahil olmak üzere seyirciyi yaşama bağlıyor.(önceki entrylerden de görüleceği üzere) james stewart'ın efsanevi oyunculuğu, donna reed'in underrated kalmış güzelliğinden bahsetmiyorum bile.

    tevekkeli değil amerikan televizyonlarında her christmas'ta gösterilmesi bu filmin. afi tarafından 'most powerful movie of all time' seçilmiş bir filmden bahsediyoruz.

    ayrıca, bu filmin en çok referans alınmış film olması kuvvetle muhtemel. amerikan kültüründe büyük bir yeri var. şöyle ki:
    http://www.imdb.com/…tle/tt0038650/movieconnections

    son olarak da diyorum ki, keşke hayat da bu film kadar güzel ve masum olsaydı.

    --- spoiler ---
212 entry daha
hesabın var mı? giriş yap