1 entry daha
  • romanya cluj ulusal tiyatrosu sanat yönetmeni mihai maniutiu ile romanyalı sahne-kostüm tasarımcısı valentin codoiu ve romanyalı koreograf vava ştefanescu’nun birlikte çalışarak ortaya koydukları oyun canlandırmalar, müzikler, kostümler ve sahne tasarımı ile oldukça etkileyici olmuş.

    canlandırmaların etkileyiciliği iyi performe edilmesi kadar rahatsız ediciliğinden de kaynaklanmakta. gerçekten de canlandırmalar ar ara sizi rahatsız ediyor. oyuncular oldukça başarılı, casting başarılı, e. çağlar yiğitoğullari performansı ise muhteşemdi.

    oyun sembolizmin dibine vurduğu için tamamiyle subtext okumak zorunda kalıyorsunuz; ama kabaca bahsetmek gerekirse sahte tanrılar ve tanrıları tanrı yapan ve kendileri de tanrılıktan nasiplenen akıllı kulları ve onlara her dönem alet olmuş kadınları ele alıyor oyun. gene bir pieta canlanıyor ufak tefek, tıfıl, zayıf hastalıklı dionisos ve onu kucağında taşıyan önce yapılı erkeği sonra da yapılı olmasa da dionisos'dan daha yapılı kadını görünce.

    gerçekten seyredilesi, sıkı bir oyun koymuş şehir tiyatroları bu sezon, her ne kadar da akm eksikliğini telafi edemeler de ....
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap