111 entry daha
  • bbc'nin 2009 yılında çektiği prog rock britannia* belgeselinde rick wakeman gruba katıldığı günü anlatır. üstad aynı gün ziggy stardust olayının dibindeki david bowieden de teklif almıştır ve ya spiders from mars'a ya da yes'e katılacaktır. neden daha önce çalıştığı** ve büyük üne sahip bowie yerine sadece üç albüm çıkarmış yes'i tercih ettiğini şöyle açıklar:

    -niye mi yes? çünkü herifler <caps>her şeyi</caps> yanlış yapıyorlardı. bateristleri* davullarını o kadar saçma sapan bi tona ayarlıyordu ki kulağa müthiş geliyordu, bi gitaristleri* vardı; tüm rock müzisyenleri hendrixe özenip distorsyonlu fender türü elektro gitarlar çalarken bu eline yarı akustik bi gibson almış onla solo atıyor. basçıları* zaten bi tuaf; benim bildiğim basçı dediğin alttan alttan çalar bu gidiyor hayvan gibi şarkının ortasında coşuyor. buraya kadar yaşadığım şoktan çıkıp kendime geleyim diye uğraşırken o da ne?! o dönem bütün rock gruplarının vokalleri 2 metrelik iri yarı kıldan tüyden yüzügözü görünmeyen ve ter kokularını sahnenin en arkasından hissettiğim tiplerken sahnenin ortasında 1.60 boylarında alto sesli bi vokal*.

    bill bruford ise close to the edge'in yapım aşamasını şöyle anlatır:

    -simon and garfunkelın bridge over troubled waterı kaydederken üç ay boyunca stüdyoda kaldığını duyunca "ha demek öyle? toplayın eşyaları biz üç ay bir gün kalicaz!" dedik. direkt...

    aynı dönem hakkında steve howe ise:

    -akşamları eve dönüyorduk, bi sabah yine stüdyoda toplandık ve beşimiz birden geçen akşam şarkıya eklediğimiz son bölüm hakkında hiçbir şey hatırlamıyorduk.

    bununla beraber halk düşmanı phil collins grubun ilk dönemlerinde bir arkadaşından yes'in davulcu aradığını öğrenip jon anderson ile tanışmış ve tanıştıktan sonra jon ona "perşembe gel bi bakiim deniyelim seni" cevabını aldığı halde bir daha grupla tekrar iletişime geçmemiş.

    hazır konu yes'in alternatif bir evrende kendi içinde bulundurduğu hayvani müzisyenlerden açılmışken, steve howedan önce adamların robert fripp'e teklif götürdüğünü de söylemek lazım. ha fripp hem bunların teklifini reddedip hem de iki sene sonra bunların davulcularını* kapmış sonra. o başka bi konu.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap