25 entry daha
  • 1977 yapımı, senaryosunu aziz nesin in yazdığı, yönetmenliğini atıf yılmaz ın yaptığı siyah beyaz çekilmiş dizi-film. filmin başlıca oyuncuları: sadri alışık, zihni göktay, erdal özyağcılar, canan gerede dir.

    --- spoiler ---

    film, bir amerikalı turist (yanılmıyorsam mrs redhouse idi) hatunun, beşiktaştan karaköye gitmek için 3-5 kafadardan yardım istemesiyle başlar. günlerden, neil armstrong un aya yolculuğa çıktığı gündür. turist hatun bir yandan elindeki radyodan olayı takip etmektedir. trafik sıkışıklığı, üstüne eklenen yağmur, taksicilerin kaprisleri, troleybüs ün elektrik kesintisi nedeniyle yolda kalması gibi onlarca engel yüzünden bir türlü karaköye varamazlar. ama neil armstrong dünyadan aya gider, aya ayak basar bu süre zarfında.

    çok baba bir sahnesi vardır: elektrik kesintisi yüzünden troleybüs durunca, turist kız sorar "niye durduk?" diye. sadri alışık, aralarında ingilizce bilen tek kişiye dönüp: "bir kablumbağanın karşıdan karşıya geçtiğini, şoförün de ona yol verdiğini söyle"

    --- spoiler ---

    filmi rastlantı sonucu 2000 ya da 2001 yılında trt'de izledim. o günden sonra da bir daha izine rastlamadım. çok kallavi arşivlere sordum, yine de bir sonuç alamadım. varsa bilen, filmin kopyasına sahip olan, allah rızası için bir mesaj atsın!
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap