7 entry daha
  • morbit obeziteden kurtulmak icin doktora gittigimde kolum kadar tahlil listesini elime almistim ilk is.
    sonuclara gore kan sekeri aclik 80'ken, tokluk 70 idi.
    ben bunlarin ne anlama geldigini bilmesem de doktorum hemen sorusunu sordu: "hep ac mi hissediyorsun kendini?"
    allah dedim, ilk defa beni anlayan biri "evet evet" diye heyecanla cevapladim.

    meger karacigerimde bir dengesizlik varmis. soyle ki: yemek yedikten sonra karacigerim pankreasa gereginden fazla insulin salgilattirarak sekerimi normale indirmek yerine daha da dusuruyormus. seker dusunce de tabii aclik hissi basliyormus vucutta. yemeğe asilinca karaciger yine gonderiyormus insulini kana ve tekrar aclik. boyle bir sonsuz dongu.

    e iyi iste seker hastasi olmayacagim diye dusundum ancak yanilmisim, zira bu kadar cok calisinca pankreas ve karaciger, bir sure sonra "yeter lan ben artik calismiyorum" deyip kestirip atiyorlarmis. o zaman da nurtopu gibi bir seker hastaliginiz oluyormus.

    ne yapacagiz doktorum dedigimde, sana glukophage veriyorum, insulin seviyeni duzenleyecek dedi.
    kullanmaya basladigimda ilk farkettigim sey yemeklerden sonra beni delirten, ugruna katil olmama sebep olacak o tatli istegim neredeyse sifirlandi. istahim azaldi ve yemeklerden kalktiktan sonra eskisi gibi kendimi yine ac hissetmemeye basladim. aslinda, olan ilacin kan sekerimi duzenlemesiydi ama sonuc olarak, olmasi gerektigi gibi tatli arzum ve aclik hissim azaldi. tabii dogal olarak ufak da olsa kilo vermeye basliyor insan.

    amma ve lakin, bu ilac bende benim gibi karaciger pankreas ikilisinin duzensiz calismasi sebebiyle boyle bir sonuc verdi. saglikli, insulin seviyesi normal olan bir insani durup dururken zayiflatir mi? orasi tartisilir.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap