9722 entry daha
  • --- spoiler ---

    black smoke

    black smoke diye bir varlık mib var olmadan önce de vardı diye düşünüyorum. mib'in varlığı ile ilgili özel bir durum var. ama önce;

    bazı izleyiciler, mib'in takıldığı, çalıştığı, yaşadığı köy yakıp yıkıldığı için black smoke'un o bekçi kadın olduğu hissine kapıldılar. katılmıyorum ama orayı yakıp yıkanın o kadının insani varlığı olduğunu da sanmıyorum. şimdi burda bir duralım ve şu bilgiyi hatırlayalım; kadın, jacob'a ışığa girmemesini, girdiği takdirde ölmekten beter olacağını söylüyor. bu durumda adanın jacob'dan önceki bekçisi olan kadının daha önce böyle bir şey gördüğünü varsaymamız makul kabul edilebilir. belki de böyle olaylar deneyimlediği için yeni doğum yapan bir kadını öldürecek kıvama geliyor.

    o zaman köyü yakan, inşaatı duman eden nedir?

    cevap adanın güvenlik sistemi olan black smoke. ama hangi black smoke sorusu önem kazanıyor. önceki sezonlarda şöyle bir olay olmuştu. naomi'nin çatalı yahut bilmem kimin memesi kadar akıllarda kalmamış olabilir ama umarım hatırlarsınız. kızının, alex-in öldüğünü gören benjamin linus, tapınağın içine girdi ve keamy tayfasını ortadan kaldırmak için birini göreve çağırdı; black smoke. geldi ve askerleri hepimizin gözü önünde öldürüp gitti. o black smoke adanın-ışığın-ab-ı hayatın koruması olan black smoke idi. adanın bekçisi tarafından yönlendirilebilen bir black smoke. benjamin, jacob aracılığı ile richard'dan aldığı talimatlarla ada bekçiliği yapıyordu ve o'na çok kritik bir durum olduğu zaman yapması gerekenler öğretilmişti. kara dumanı çağırmak, dümeni çevirmek gibi.

    o kadın da, baktı ve inşaatın ışığa ulaştığını gördü yani ada tehlikedeydi ve gidip benjamin nasıl yaptıysa öyle yaparak black smoke'u göreve çağırdı. gelen black smoke köyü, insanları, inşaatı yakıp yıkıp gitti.

    şimdi ikinci kısıma gelelim. mib'in ışığın içine girdikten sonra oradan black smoke çıktı, o halde mib, kara dumana dönüştü mü?

    o zamana kadar black smoke robot gibi bir görevliden, bir korumadan fazlası değildi. aslında yapı olarak dışarı çıkmak ve insanlara açılmak istese de bunu black smoke formatıyla, iradesiyle yapamıyordu. ışığa giren olursa sadece o'nun gücüne güç katıyordu. fakat black smoke özgürlüğünü ilan edemiyordu. içeri giren kişinin özel olması işleri değiştirdi.

    özel olması faslını açmak lazım; kadın, yanlış çocuğu seçti. dizinin son yayınlanan bölümün başlarını hatırlayın. mib'in çocukluğu ile kadın konuşuyor. kadın bir yerde yaşam ve ölüm derken çocuk ölüm ne diye soracak oluyor, kadın seni ilgilendiren bir durum değil diyor. çünkü, kadın yerine geçecek kişinin o olduğunu düşündüğü için o çocuğa küçük yaşta o ab-ı hayatı içirmiş. jacob'a ancak ölüme yaklaştığı zaman içirdiğini mib'e çocukken içirmiş.

    işte o ışık kaynağına girenlerden farklı olarak belki de ilk defa ölümsüz biri, o sıvıyı içen biri, bekçilik için aday olarak düşünülen biri ışığın kaynağına giriyor. ve ister kısa devre deyin, ister ölümsüzlük içmiş birinin içeride tutulan black smoke'un bir kısmıyla birleşmesi deyin... bir etkileşim oluyor ve bum; özgür iradesi olan, ada bekçileri tarafından kontrol edilemeyen nur topu gibi bir black smoke. ellerinizden öper. ışık kaynağının içinde ise hala kontrol edilebilen black smoke olduğunu ve gerektiği zaman ( benjamin ) kullanılabildiğini biliyoruz. yani bizim gördüğümüz kara duman oluşumu, kara dumanın ilk kez oluşması değil özgür ve ada içinde serbest takılan bir kara dumanın oluşması.

    kadın doğru tercihi yapsaydı ve mib'e hiç o sıvıyı içirmeseydi, o da diğer dumanlarla bir olacaktı.
    --- spoiler ---
4870 entry daha
hesabın var mı? giriş yap