29 entry daha
  • 1996 yilinda 19 mayis tatili haftasonu ile birlestiginden 4 gunluk bir tatildi ve okulumuzun cografyacisi erol hoca okul gezisi icin istikameti belirlemisti: canakkale. ilk durak altinoluk'du ve sehrin gobegindeki belki tek otel olan adini unuttugum bir oteli ikinci kat haremlik ucuncu kat selamlik sekilli doldurmustuk.
    cebimdeki 30 milyon o zamana kadar cebinde simit ayran parasinin ustunu gormemis bunyede, kendi ozgur iradem dahilinde ekonomik yonlendirmesi bana birakilmis, belki harcamalarim dahilinde ilerideki karakterimden ipuclari verecek ilk toplu paramdi ve babam tarafindan ac kalmayim diye cebime zoraki koyulmustu.
    otelin karsisinda her kucuk tatil beldesinde gorebileceginiz plaj aksesuarlari, top, havlu, zipkin, olta, misina vs. satan bir dukkan vardi. ilk yatirimimi burada bir adet misina, bir adet balik yemi ve dandik futbol topu olmak uzere kullanmistim.
    ilk durak sahildi, ben ve arkadasim onur suruden ayrilip balik tutmaya calistik amma hayatinda apartman disi gormemis ozel okul veletleri olarak tek yapabildigimiz altinoluk su alti senlikleri tadinda, papalinaya, sardalyaya solucanli bir kurban bayrami havasi yasatmak oldu. tekbir balik yakalayamadan ve butun solucanlari baliklara yedirip mayisin ortasinda yedigimiz gunesden basimiz agridiydi. sonra denize girdik ciktik, odamiza gittik. birseyler yapmaliydi ama bu sehirde hic bisey yapilmiyordu.
    aksam ustuydu, gunes batmak uzereydi ve biz balkonumuzda miskin miskin denizden yeni cikmisligin verdigi rehavet ile meltem yiyorduk. gozumuz asagida kalan kizlarin mayolarina takildi. onur hemen icerden misinayi kapip geldi. balik avlayamadik ama bi ise yaramaliydi, birseyler yapmaliydi. sarkittik asagi misinayi bir kizin mayosunu cekerken odadan dehset icersinde bir ses geldi. "aaaaaaah bikinim ucuyor!!bismillahirahmani....!!" duyduklarimizla misinayi bir tarafa, kendimizi obur tarafa atacak sekilde gulme krizine girdik ve olay aydinlandi. kizlardan biri balkona cikti saglamda kufur yedik. bes dk sonra erol hoca geldi ve misinayi elimizden aldi.
    gece bitmek bilmiyordu, yan odada uyuyamayan bizden bir ust siniftaki apo da odaya geldi tam oldu. aksamcilar, icki icenler icin bir cennet olan bu sehir bizim gibi yasi kemale ermeyen adamlar icin tam bir iskenceydi. top oynayacak bir ortami yoktu, sokaktaki cocuklari tanimazsin, ogretmenler disari salmaz, otelin tvsi yok ve biz ergenligin doruklarinda 30 adam bir otel katinda tikilip kalmis vaziyette enerji patlamalari yasiyorduk. apo nun gozu kenarda durmakda olan o cabuk soyulan, balon uzeri yapistirma mesin topa takildi. gitti bir iki saydirdi, sonra onur kapiyi kale ilan etti penaltilar cekilsildi, odadakilerinde duruma katilmasi ile oda yetmez oldu koridora gecildi, koridorda mutlu, yasin, soner, ahmet, mehmet derken bir odalar arasi futbol turnuvasi kiran kirana ve hunharca surmekteydi, bi ara belboyda gelip iki sut atti dur diyen kimse yoktu zaten daha sezon degildi ve otel sadece bize aitti. taaaki birinci kattan agir adimlarla yukari don atlet cikip gelen adama kadar."ananiz babaniz yok mu lan sizin" diye klasik bir ornegi cok basarili bir sekilde kullanip, bir guzelde sovdu bizi. bes dk sonra erol hoca geldi ve topu elimizden aldi.
    tatil bitti, cok eglendik, ve iki gunde kafa izni ile uzattik tatili ve donduk. otobusten iner inmez erol hoca misina ve topu beni karsilamaya gelen babama teslim etti. babam beni ekonomik secimlerinden dolayi bir hayli elestirdi, o yasta parayi bonoya faize yatirmam gerekiyordu sanki. misinayi cope attim , topda ilk gun sokakta oynadigimda patladi.
    patlak topla eve dondum, aksam yemegi hazirdi. yemegimizi yerken babam aksam haberilerini izliyordu ve ciller'i dolandiran bir adamdan bahsediyordu butun kanallar, resmini gosterdiler. evet, evet tanidikdi bu adam, kimdi? ulan iki gun once anami sovmustu, iyi olmus demistim. simdi allah rahmet eylesin derim.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap