12 entry daha
  • çoktan hakedilmiş ama bir yandan da ciddi şekilde trajik tarafları olan hadise. "ilahi adalet" denen kavramın oturulup tekrar düşünülmesini gerektiren bir hadise aynı zamanda.

    çünkü burada ligin son haftasında kaçırılan bir şampiyonluktan bahsetmiyoruz, bu daha önce oldu, muhtemelen sonraki sezonlarda da benzerleri görülecektir. burada 27 senedir alınamayan bir kupanın finalde yine ilk gol atılıp üstüne bir araba gol yenerek yine ve yeniden alınamamasından da bahsetmiyoruz, bu daha önce de old... ummmm kaç seneydi, 28 mi? neyse bunu geçelim.

    burada söz konusu olan bir ülkenin, bir toplumun göz bebeği olan camialardan birinin, 103 yıllık bir tarihin 3-5 mafya bozması yönetici ve çukur kazan, ona buna hareket çeken, boğaz kesme hareketi gösteren çapulcu futbolcular yüzünden ülkenin geri kalanını karşısına alması ve o 103 senelik geçmişi tarumar edip dümdüz edecek rezillikte bir gece yaşayarak şampiyonluktan olmasıdır. 16 mayıs gecesi olanlar az buz şeyler değildir. eğer bunun üzerine birileri çıkıp halen "biz ve onlar", "ay çok büyüğüz, öyle böyle değiliz, işte bizi çekemeyenler birleşti vs." demeye devam ederse, şapkalar öne konup hep beraber düşünülmezse bu olanların fazla bir önemi kalmayacaktır. "internet geyikleri" sığlığına indirgenip birkaç gün daha gülünüp geçilecektir (sazan yazıp 1907'ye gönderdiğinde konfeti atıp sahaya inme olayına 2 saat boyunca güldüm, o ayrı).

    o açıdan bu 16 mayıs gecesini bahsi geçen 103 yıllık camiaya yaşatan herkes tek tek özür dilemedikçe, gerekirse istifa edip çekip gitmedikçe, türk futbolundan elini eteğini çekmedikçe bunun üzerine konuşmanın fazla manası yoktur.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap