2 entry daha
  • kariyer istatistikleri maç başına 17.6 sayı, 13.6 ribaunt ve 3.8 asisttir ve bunların muazzam seviyede olduğu aşikardır. 1977-1978 sezonunda tüm olumlu istatistiklerde***** boston celtics takımı lideri olan cowens, nba'de bunu başaran ilk oyuncu olmuştur (bu olağanüstü performansa ulaşan diğer üç oyuncu sırasıyla scottie pippen*, kevin garnett* ve lebron james* olacaktır).

    cowens, bir pivot için kısa sayılabilecek (2.06 m) boyunun dezavantajını, sahada kaldığı her saniye mücadele eden ve asla yılmayan, pes etmeyen savaşçı kimliğiyle bertaraf etmeyi becermiştir. kariyeri boyunca 10 sene boston celtics ve 1 sene milwaukee bucks forması giymiştir.

    1974'te celtics, finalde bucks'ı yenip şampiyon olduktan sonra cowens, birtakım celtics taraftarlarıyla şampiyonluğu sokakta kutlamaya devam etmiş ve gecenin sonunda boston common parkında bir bankta uyurken gözlemlenmiş. 1977 sezonunun başında ise bir süreliğine ortadan kaybolarak taksi şoförlüğü yapmış. bu olayın sebebini soranlara, "kafamı toparlamam gerekiyordu, hevesimi ve konsantrasyonumu kaybetmiştim." demiş. ilginç bir kişilikmiş...
hesabın var mı? giriş yap