aynı isimde "fallout (dizi)" başlığı da var
99 entry daha
  • bu evrenin alternatif tarihi 2020'lerden sonra dünya peak oil'e ulaştığında hareketlenmeye başlar. 2050'ler civarı orta doğu'da kalan son rezervleri ele geçirmek amaçlı şimdiki avrupa birliği'nden farklı bir nitelikte askeri ittifak olarak kurulan avrupa milletler topluluğu orta doğu'ya topyekün bir saldırıya başlar. aynı dönemde abd-çin halk cumhuriyeti ilişkileri gerginleşmeye başlamış ve birleşmiş milletler dağılmıştır.

    orta doğu'da savaş petrolün tamamen kuruması nedeniyle 2060'da biterken, milletler topluluğu parçalanarak avrupa'da iç savaşa neden olmuştur. abd ise alaska'dan ana karaya petrol akışını güvenliğe almak için bölgeye yığınak yapmaya başlamıştır.

    2066'ya gelindiğinde çin sürpriz alaska saldırısını gerçekleştirmiş ve bölgeyi işgal etmiştir. bundan sonra abd on yıl boyunca alaska'yı geri almak için mücadele verecek ve askeri sevkiyat yaparken geçtiği kanada'nın kaynaklarını tüketmeye başlayacaktır.

    2070'lerin ortalarında alaska savaşı devam ederken kanada'daki abd güçleri bir işgal kuvvetine dönüşerek ülkenin egemenliğine gayri resmi olarak son vermiştir.

    2077'de çin kuvvetleri alaska'dan sürülmeden bir yıl önce kanada resmen abd toprağı olmuştur. sonraki yıl abd karşı saldırıya geçerek çin ana karasını işgale başlamış ve fallout 2'den hatırladığım abd başkanı'nın deyimiyle 'kazanmaya çok yaklaşmışken' çin halk cumhuriyeti icbm'lerini ateşleyerek nükleer savaşı başlatmıştır.

    2 saat süren kıyamet sonunda abd yıkılmış, gölge hükümet enclave ardıl güç olmuştur. çin halk cumhuriyeti ise belli bir süre varlığını sürdürse de tayvan'dan geriye kalanlar çin anakarasına geçip halk cumhuriyeti'ne son vermiş, yeni bir çin imparatoru seçmiştir.
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap