26 entry daha
  • o kadar insana bir fırının bile olmadığı, sac ekmeği yapılıp yenen, civciv sesleriyle başlayan günleri durağan ve dinlendirici, sıcağa karşı geceleri açık havada, damda geçen köy.
    kerpiç evlerin bahçe duvarları tarihi alıntılardan aşırılmış taşlardandır. içinden cılız bir su akar, üzerinde turla gidilse herhalde uğranmayacak yapılar vardır. adamın bahçesinden mozaik çıkar, tarlasından tarihi su kanalları. yerin altından dev bir yapı. çocuklar ve yerel halk heyecanla zindan der buraya, halbuki ne olduğu daha çözülememiştir. su sarnıcı olabilir, başka şeyler de olabilir, ama zindan değildir. orada yaşayanların hayatlarında ise yeraltından çıkan heyecan verici ve gizemli zindandır, ne hikayeleri vardır kim bilir, yıldızların altında uyunan köy gecelerine ne anlatılar çıkar oradan.
    nekropolün yanında turistler için bir nekropol kafesi vardır, gördüğüm kadarıyla 2 de bakkalı. bir de geceleri dev ışıkları köy üzerinde gezdiren askeriyesi. köyün adını darayken oğuz yapan devleti ve akşamüstü damdan bakarken karşıda görünen suriye şehirlerinin ışıkları.
    sarı düzlükler içinde zeytin ağacı gölgelerinde birkaç gün ve anastasiopolis kazısının yeridir.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap