6 entry daha
  • aslında egzersiz; salt koşu, açma, germe, esneme hareketlerinden ibaret değildir. yarışmadığın müddetçe yüzmek ya da bisiklete binmek de egsersizdir. bizim, saatlerce tempolu bir şekilde yüzüp, sonra da "bugün çok güzel spor yaptım" dememiz, spor kelimesinin türkçe'ye yanlış çevrilmesinden ibarettir. zira; işin adının spor olması için, rekabet ve bir kazanan olmalıdır.

    bu noktada, insanın aklına extreme sports geliyor. "madem rekabet olmadığı müddetçe, bizim spor dediğimiz şeylere ingilizce'de exercise deniyor; o zaman bungee jumping yapmanın neresi spor ola ki" diye düşünesi geliyor insanın. en azından ben öyle düşünmüştüm. ancak çok da tatmin edici bir cevap bulamadım. demek ki kelime, onlarda da anlam kaymasına uğramış ki, rekabet olmasa bile sport kelimesini kullanmaya başlamışlar diye.

    gelgelim bunların hepsi, kağıt üzerindeki teorik bilgiler. "sabah erken kalkıp bisiklete bindim, egzersiz yapmaya ihtiyacım vardı" diyen bi adamı önce ben döverim zaten sayın okur! bizler; şınav, mekik, barfiks çekerek, üzerine de en az 3000 metre koşarak sabah sporunu tamamlayan bir orduda askerlik yaptık. barfiks çekmeye, egsersiz diyen bir adamın götünden kan alırlar kamil, kan
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap