25 entry daha
  • gerçekten bu kitabı okumak gibi bir niyetiniz varsa, hangi basımını seçeceğiniz konusuna ciddi özen göstermeniz gerekmekte.

    zira charles darwin bu kitabını hayatı boyunca defalarca kere evirip çevirmiş, metninde eklemeler, düzeltmeler yapmış ve en önemlisi yaşadığı dönemde gelen eleştirilere yanıt verdiği 6 farklı baskısını yayımlamış. bu nedenle kitabın ilk basımıyla altıncı basımı arasında içerik ve hacim olarak dağlar kadar fark var.

    kitabın biyoloji dışında felsefe, teoloji, tarih, sosyoloji ve edebiyatta yarattığı etkileri göz önünde bulunduran morse peckham, yıllar sonra darwin'in düşüncelerinin süreç içinde nasıl evrildiğini göstermek amacıyla ilk basımdan son basıma, darwin'in metin üzerinde yaptığı değişikliklere teker teker parmak basarak kitabın bir variorum baskısını hazırladı. bu derleme, biyoloji/bilim tarihçileri ile toplum-bilim etkileşimi alanında çalışanlar için bir hazine değerinde. evrim teorisinin üstünde yükseldiği kavramların birçoğunu ilk kez ortaya atan bu kitabın darwin yaşarken yayımlanmış son baskısını okuduktan sonra üzerine yazılan bu derlemeyi okumak darwin'i anlamayı kolaylaştıracaktır şüphesiz.**

    edit: peckham'ın editörlüğünü yaptığı derlemenin e-book versiyonunu buldum. şöyle buyrun.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap