• sm town world tour 2010' da izleme şansı bulduğum grup. az çok dinlememe rağmen şu zamana kadar "ahah çok kalabalık bunlar sahnede nasıl bulacaklar birbirlerini?", "bunları ayırmakta zor" gibi salakça ve densizce düşünceler içinde bulunan bana sergiledikleri hayvani performansla tüm bu düşünceleri yedirttiler. her ne kadar deneyimli olurlarsa olsunlar oldukça profesyonel yaklaşımları, müthiş koreografileri ve bunları büyük bir estetik ve uyumla taşımaları, harika performans gösterdikleri vokalleri ile birlikte sahne aldıkları süre içerisinde tüm stadı ayaklandırıp salladılar ki ben bile kendimi tanımadığım insanlarla coşmuş şekilde tepinirken buldum. - bilinçaltıma önceden işlemiş bu parçalar sanırım yoksa tüm o parçalara nasıl eşlik ettiğimi ben de anlamadım- özellikle bir parçalarındaki deli performanları nedeniyle binlerce insanın derin bir sessizliğe bürünüp huşu içinde nefes almadan kendilerini izlediklerine de tanıklık ettim ve bunlardan biri bendim. gözlerim doldu bu performans karşısında. kısacası onlar sahnede gerçekten eğlenip coştukça ben daha fazla eğlendim.

    bu deli performanslarının ötesinde profesyonel ve oldukça disiplinli ve bilinçli yaklaşımları ve müthiş sahne hakimiyetleri - en basitinden girls generation ekibindeki bazı üyeler gibi sahnede yanlışlıkla kalmadılar, giriş çıkışlarındaki hız ve hatasızlıklık bile ayrı bir konudur bence - seyirci ile iletişimleri, sempatik tavırlarıyla gecede sahne alan en bomba gruptu ( tvxq adı altında sahne alan yunho ( jung yunho ) ve changmin 'i bir grup olarak saymıyorum bu gecede). - ki mesela shinee o ring ding dong koreografisine rağmen en azından bende aynı etkiyi yaratamadı - bir ara grup üyelerinin bazıları terlemekten ölecek sandıysam da ölmeden tamamladılar konseri ki o enerjiye yakışır öyle terlemek.

    girls jeneration ve f(x) üyeleriyle sergiledikleri harika dans performansının dışında solo olarak sahne aldıklarında da başarılı performanslar ortaya koydular. gecenin güzelliklerinden bir tanesi de changmin' in bu grubun parçalarından birine screamleriyle eşlik etmesi oldu ki parçanın sonunda t-şörtünü yırtmasıyla ortam koptu zaten. "ohaa ya sende mi fan service!! " derken aslında aynı zamanda kostüm değişimini hızlandırmak için de kullanılmış bir numara olduğunu görünce rahatladım biraz. tabii ki gece boyunca super junior elemanları da ufak fan servicelarda bulunmadılar değil.
    tüm bunların dışında selam bölümünde yunho ve changmin'i, ikisi bir burukluk ve salaklık halindeyken yalnız bırakmamaları, sürekli yanlarında bulunmaları ve bu ikisine karşı gösterdikleri sahiplenme ve destek ve genel anlamdaki sevimli ve mütevazi tavırları bu gruba karşı bende ayrıca kocaman bir sempati yarattı.

    tüm bunların neticesinde kendilerine "sorry, sorry, sorry...." diye sesleniyorum
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap