35 entry daha
  • su an yanina bir iki susleme maddeyle paket halinde ve cok guclu bir propagandayla oylamaya sunulursa ulke genelinde %50'den fazla "evet" cikacagina, orta ve dogu anadolu sehirlerinde daha yuksek oranda kabul gorecegine "neredeyse degil" direkt emin oldugum referandum.

    mesela bir madde soyle olabilir;
    "bosanmis bir kadinin evli bir erkekle halk icinde konusmasi esitlik ve ozgurluk ilkesi geregince devlet tarafindan her sekilde guvence altina alinmistir; fakat bazi(burasi mahalle baskisi ve onun gudumlu mahkemelerinin takdirine birakiliyor) kapali mekanlarda yapilacak gorusmeler ozellikle evli olan kadini "supheye, kedere, huzursuzluga dusurebilecegi" ve yuce ahlakiyla taninan toplumumuzca da siddetle kinanan "dedikodu mekanizmalarina mahal verebilecegi" hasebiyle magdure es ve onlarin cocuklarini korumak adina cezalandirilacaktir. cezanin icerigi ayrica kanunla duzenlenecek olup bazi fasist seriat ulkelerindeki gibi recm usuluyle degil, cogunlugu dindar halktan mutevellit 21. yuzyil ulkesine yakisir bicimde ifsa etme, kirbaclama gibi daha ilimli seriat uygulamalari yoluyla cezalandirilacaktir. aile ve ozellikle annelik mertebesi her seyden onemli goruldugunden "bu maksatla alınacak tedbirler" esitlik ilkesine aykiri sayilamayacaktir."

    ne dersiniz; bence evet!.. sonucta esitlik, ozgurluk diyor, ilimli diyor bir kere kati demiyor. onu gectim aile diyor ulan magdur diyor cocuk diyor anne diyor. oyyy canim annemmm; buna evet de yetmez amin deyin ulannn!..
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap