2 entry daha
  • daha önce başıma gelenlerden derleme :

    - kendi kişisel harcamaları şişince sizin maaşınızı vermezler mesela. lüks ev yaptıran bir patronum vardı. şirkete gelen tüm parayı eve yatırdığından en son maaşlarımızı veremez oldu biz de işten ayrıldık.
    - izin gününüzde arayıp iş buyurmaları. üstelik bunun karşılığında mesai ücreti falan da alamazsınız.
    - iş sigorta yapmaya gelince kıvırmaları veya 3-5 gün çalıştı göstermeleri. kurumsal şirketlerde olmuyor böyle yamuklar.
    - yıllık izinleri eksik kullandırmaları veya hiç kullandırmamaları. yasal hakları aramakta fayda var diye düşünüyorum. siz söylemeyince hiç mevzusu açılmıyor nedense.
    - kendi çalışanları hakkında dedikodu yapmaları, milleti birbirine düşürmeleri ki bence gerçekten korkunç bi özelliktir bu. bunun sonu genelde işten çıkarmayla sonuçlanır ki belki de gerçek amaç budur.
    - maaş veriyorum diye sizi afedersiniz eşşek gibi kullanmaları. sırası geldiğinde çay, yemek, hatta temizlik yapmaya zorlamaları. yapmazsanız sizi pasaklılıkla veya üşengeçlikle suçlamaları. şirkette ayrıca çaycı temizlikçi olduğunu da belirtmeliyim.
    - sizin terfi edeceğinizi söylediği pozisyona yeni mezun olmuş oğlunu/kızını veya işsiz kalmış bir akrabasını yerleştirmesi.
    - çoğu zaman öğlen arası veya öğlen yemeği gibi bir kavramın olmaması. mesai saatlerinin düzensizliği.
    - ve en önemlisi maaşların düzensiz yatması. birçok şirkette bu durum var maalesef.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap