2 entry daha
  • bünyesinde 6. senesine başlayan bir öğrenci olarak, yeni nesillere faydalı olması açısından ders seçimleri konusunda naçizane önerilerimi belirteceğim bölüm.

    1.sınıf güz dönemi

    tasarı geometri- murat karacasu'dan alın. diğer seçenek olan korkut arberk'e mümkünse üniversite hayatınızın hiçbir döneminde bulaşmayın.

    temel bilgi teknolojileri kullanimi- mehmet canbaz'dan alın kesinlikle. okulun en güleryüzlü, en kafa adamlarındandır. verdiği dersleri kaçırmayın.

    matematik 1- her sene değişir bu dersi veren hocalar. ayşe bayar'dan ivedilikle kaçının. soyadı fikir verecektir zaten.

    inşaat mühendisliğine giriş, kimya lab, fizik lab, türk dili ve edebiyatı, ingilizce gibi derslerde tek seçeneğiniz olacaktır. zaten lab dersleri hariç kredisiz dersler bunlar, rahat olun. fizik ve kimya derslerini veren hocalar her sene değiştiğinden pek bi yorum yapamayacağım.

    1.sınıf bahar dönemi

    teknik resim- şafak hoca verirse kaçırmayın. biraz zorlar ama, şu bölümde adam akıllı bi şeyler öğrenebileceğiniz yegane adamlardandır. zora gelemem derseniz murat hoca'dan alın. korkut hoca'dan kaçınıyoruz demiştik, aman diyim.

    statik- nevzat hoca ve mizan hoca seçenekler arasında. nevzat hoca'dan alın ve sakın ders kaçırmayın. önünüzdeki yıllar için temel bilgileri alırsınız bu derste.

    temel bilgisayar bilimleri- mehmet canbaz ve selim şengel. ikisi de lokum gibi adamlar ama mehmet canbaz her zaman ilk tercih.

    yapı elemanları- osman aytekin ve ilker özdemir. bölümün en iyi, en sevecen hocalarıdır. gönül rahatlığıyla ikisinden de alabilirsiniz.

    matematik 2- ayşe hoca'dan hala kaçınıyoruz.

    bu dönem alacağınız diğer derslerde tek tercih hakkınız olacaktır muhtemelen.

    2. sınıf güz dönemi

    nümerik analiz- mizan doğan ve hasan gönen. hasan hoca iyidir, sıkıntı yaratmaz.

    malzeme- ilker hoca sınavları kitap-defter açık yapar, ama geçeceğiniz garanti değildir. kağıdı sonuna kadar doldurup 50-60 alabilirsiniz notlar açık olmasına rağmen. fatih hoca'da notlar kapalıdır ama derslerine girerseniz sınavda çıkabilecek yerler hakkında ipuçları alırsınız. diğer seçenek mehmet canbaz, düşünmeden alabilirsiniz.

    istatistik- malzeme dersi hakkında yazdıklarım aynen geçerli. aynı hocalar, aynı işleyiş.

    dinamik- 2. sınıfın en zor dersidir. selim hocadan alın.

    mukavemet 1- bunu da selim hocadan alın. diğer seçenek olan bölüm başkanı yunus hoca'dan da uzak durun elinizden geldiğince. gözünüzü de korkutmayın anlatıldığı kadar zor ders değildir.

    bu dönem alacağınız diğer derslerde tek seçenek hakkınız olur yine.

    2.sınıf bahar dönemi

    mimarlık bilgisi- hasan hoca'dan alın. kolay derstir, harf kovalayın.

    mukavemet 2- selim hoca'dan alın. dinamik'le beraber senenin en zor dersi. mümkün mertebe ders kaçırmayın.

    yapı malzemesi- malzeme dersi için yazılanlar geçerli.

    diferansiyel denklemler- bu da çok bela derstir. başka bölümlerden alma şansınız var. adını hatırlayamadığım bi kadın hoca var, ondan alabilirsiniz. miyop olanlar için tipini tarif ediyorum: drew barrymore.

    iş hukuku- yine ilker hoca ve osman hoca. istediğinizi seçin rahatlıkla.

    diğer dersler yine tek tercih.

    3.sınıf güz dönemi

    yapı statiği 1- rahat rahat geçeyim derseniz eşref hoca'dan alın, kral adamdır. diğer seçenek ruhi hoca, okulun en nüfuzlu profesörlerindendir. ama zorlar bayağı.

    zemin mekaniği 1- murat hoca'dan alın. çok kafa adamdır, dersi de iyi anlatır. basit ders harf kovalayın, laboratuar derslerine girin, ödevleri aksatmayın.

    hidroloji- basit ders, sadece kemal hoca veriyo hala sanırım. kalmamaya bakın yaz okulunda açılmayan nadir derslerdendir.

    toprak işleri- seçenekler korkut hoca ve şafak hoca. korkut hoca'dan alırsanız rahat rahat geçersiniz ama dersi hiç çekilmez. şafak hoca'dan alırsanız çok zorlanırsınız ama adam akıllı öğrenirsiniz dersi.

    akışkanlar mekaniği- bunu da hala sadece kemal hoca veriyo sanırım. başka seçeneğiniz varsa kemal hoca'dan ders almayın derim.

    yapı işletmesi- ilker hoca ve osman hoca yine. rahat olun.

    teknik ingilizce- 2 tane 3. sınıfta, 2 tane 4. sınıfta olmak üzere 4 tane alacaksınız. tercihiniz hasan hoca olsun derim.

    3. sınıf bahar dönemi

    betonarme 1- mesleğinizi öğreneceğiniz ders. bölümün en yararlı dersidir. tek seçenek ahmet hoca ki başka seçeneğe gerek yok süper bilgili bi adamdır. zor derstir ama zevklidir. derslerini kaçırmayın sakın.

    çelik yapılar- hasan hoca ve eşref hoca. eşref hoca'nın verdiği her dersi gönül rahatlığıyla alailirsiniz. zor görünür ama aslında kolay derstir.

    hidrolik- hasan tozluk'tan alıp kalmama rağmen, kesinlikle hasan hoca'dan alın. tahmin edemeyeceğiniz kadar zorlar ama dersi süper anlatır.

    zemin mekaniği 2- murat hoca iyidir.

    yapı statiği 2- senenin en zor dersi. kesinlikle eşref hoca'dan alın.

    4. sınıf güz dönemi

    betonarme 2- betonarme 1 için yazılan her şey geçerli.

    su yapıları- sadece kemal hoca veriyo sanırım.

    su getirme- hasan tozluk'tan alın yine. derslerini kaçırmayın, ansızın quiz yapar.

    deprem- ve işte bölümün bölüm sonu canavarı. tek seçenek mizan doğan. en az 1 hafta sindire sindire çalışmanız gerekir. ilk seferde geçebilmek imkansıza yakındır. kalırsanız 2. dönem gazi üniversitesi'nde açılıyor. orda da şansınızı deneyin. bi ders ne kadar zor olabilir demeyin, alınca anlarsınız.

    karayolu- murat hoca ve şafak hoca seçenekler. dönem boyu karayolu projesi yapacaksınız. dönem sonu araştırma ödevi verilir. şafak hoca'dan almanız önerilir. hakikaten çok iyi öğretir dersi.

    bitirme dersini kesinlikle 2. dönem alın, ilk dönem kafayı çizebilirsiniz.

    4. sınıf bahar dönemi

    temel inşaat- tek seçenek volkan hoca.

    demiryolu- rahat rahat geçeyim derseniz korkut hoca'dan, projeleme kısmını öğreneyim derseniz şafak hoca'dan alın.

    yapı makineleri- osman hoca ve ilker hoca yine. 2 kredilik diye kek ders sanmayın, adam akıllı çalışmanız gerekir.

    seçmeli dersler- rapor yazma tekniği almayın kesinlikle, ömrünüzü yer. 2 tane 2'şer kredilik seçmeli alacaksınız. rapor yazma hariç istediğinizi alabilirsiniz, zorlamazlar fazla.

    bitirmeler- bi tane 5 kredilik bi tane de 2 kredilik bitirmeniz var. en rahat edeceğiniz fatih hoca'nın bitirmesi. ama bi tane betonarme veya çelik proje alın derim, iş hayatında sıkıntı çekmemek açısından.

    staj konusunda ise kesinlikle ulaştırma stajına bulaşmayın.

    (bkz: bu da böyle bir anımdır)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap