141 entry daha
  • --- spoiler ---

    mahsun kırmızıgül'ün seyirciyi aptal yerine koyduğunun kesin kanıtıdır. ünlü isimlerle, insanların güvendiği oyuncularla (örneğin haluk bilginer) film çekip insanlara saçma sapan, tutarsız senaryolu bir filmi yutturma girişimidir. ama bilinmelidirki böyle saçma projelerde yer alarak o herkesin güvendiği usta oyuncular da güvenilirliklerini yitirmektedir.

    filimin saçmalıklarını şöyle sıralayalım:

    1. ilk belirtmemiz gereken haluk bilginer'in şivesi. bir kere şive çok abartılı. ayrıca daha çocuk yaşta amerikaya yerleşmiş bir insanın şivesi böyle olmaz.

    2. neden interpol tarafından aranan en önemli islami terör örgütü liderini amerikadan teslim almaya ingilizce bilmeyen bir polis gidiyor. başka adam mı kalmadı.

    3. hacı karakterini ilk hava alanına götürürken minübüsü süren şöförlerindeki ali g. tripleri nedir? bir numaralı terörist başını görürken yüksek sesle müzik dinleyip kafa sallama nasıl bir saçmalamadır.

    4. bir matematik hesabı yaparsak; hacı'nın abisi, mahsun'un babasını öldürdüğünde hacı 7 ila 10 yaşlarında. yani mahsunla hacı'nın yaş farkı en az 6 en fazla 9. ama günümüze geldiğimizde mahsun nerdeyse hacının oğlu yaşında. yani aradaki fark en az 25. hiç bir allah'ın kulu buna dikkat etmiyor.

    5. gerçek deccal örgütündeki sivil polisi yakalayıp boğazını kestiğinde anlıyoruz ki polisin deccalin terör örgütünde adamı var. peki bu adam demiyor mu "aga gerçek deccal burada" diye. adamın boğazı kesildikten sonra nasıl oluyorda 1 gün geçmeden gerçek deccal yakalanıyor. madem o kadar kolaydı bu adamı yakalamak niye interpolü falan karıştırıyosunuz.

    6. deccal yakalandıktan sonra bunu hacı'nın kodesinin yanına koyuyorlar ya. sonra cihad kavramı üzerine hacı bişeyler söylüyor. deccal'in "aga bilemedik" tribi nedir? adam böyle davranınca biz de diyoruz ki "ya islami terör örgütleri demek ki cehaletlerinden yapıyor bu işleri. islamı gerçekten bilseler böyle şeyler yapmazlar. işin uluslararası çıkar grupları, silah şirketleri vs. ile hiç ilgisi yokmuş". la bi gidin ya...

    7. sen polis teşkilatında olacaksın, soyismini değiştirdiğini filmin sonuna kadar kimse bilmicek. gidin çocuk kandırın lan.

    8. ulan madem dedene "ya adamın suçu yokmuş dede" diyon niye anlatmıyon lan neden masum olduğunu? salak mısın sen? anlatsana adama.

    9. mahsun amerikaya gidince doğu şivesi ile, türkiyeye gelince istanbul şivesi ile konuşuyor. bir adam bile mi söylemiyor bunu sana?

    velhasıl kelam saçma sapan yapılan bu sinema filmi gerek hükümet kanadından, ünlü ünlü insanlardan bu kadar övülmesinin bir sebebi olmalı. ama ne? hatta hatta bu filmin imdb'de 8.1 puan alması da imdb'nin itürk filmleri için referans alınmaması gerektiğini göstermiştir.

    --- spoiler ---
335 entry daha
hesabın var mı? giriş yap