29 entry daha
  • iyi mi kötü mü bir türlü karar veremiyorum bu film için. bazı kısımları gayet hoş ve orjinal, bazı kısımları ise can sıkıcı ve klişeydi. evde, artan malzemelerden yapılmış düşük bütçeli bir film olduğunu bildiğim için beğenme ön koşullu girdim izledim filmi. lakin şöyle de bir gerçek var; beyin bedava di mi gardaş. hayır filmin konusu olarak değil yahu allah vermiş film yaparken niye kullanmıyorsun, o açıdan.

    --- spoiler ---
    mesela ;
    - neden esas oğlan ışığı yiyince erdi ? neden beyni kırmızı oldu fln ? sen o kadar teknoloji sahibi ol bi dünya masmavi beyin içerisinde bende bi bokluk var abi diyen kırmızı beyni al o yaratığa tak. olcak iş mi ya la ? bari esas oğlanın geçmişiyle ilgili bir şey anlat da bu elemanın özel bir insan olduğuna inanalım yani.
    - o beyinleri neden emiyor bu zuzaylılar. kendi beyinleri yok mu olm. enerji kaynağı olarak kullanıyorlarsa dünyaya kadar nası geldiler. daha önce ne kullanıyorlardı. yani matrix de insanları pil olarak kullanıyorlar, bi nedeni var ve o neden anlatılıyor. sen de bu konsepti kullanıyorsun e o zaman bi zahmet anlatıver de biz de bilelim di mi..
    - bina içi kovalamaca sahnelerini bol tutup neden filmin devamına kastınız anlamadım. oysa bunu tek filmde de anlatabilirdiniz. kırmızı beyinli esas oğlanı ana sisteme fln sızdır ordan zuzaylıları def ettir fln bi aksiyon olsun, biz de "lan noldu anaa bitti film" hissiyatına kapılmayalım. oysaki zuzaylı bedenine hükmeden insan olayı güzel bir ayrıntı olmuştu...
    - atom bombasının mantar yapmaması bizi ziyadesiyle üzdü. radyoaktivite ve etkileri konusuna hiç değinmiyorum.
    - o otel görevlisi top sakallı dombilinin görev adamı tavırları ve esas kızın "gitmeyek bizi sikecülee" tripleri çok saçmaydı. gerenk yok, valla.
    - filmin sonuna doğru çatıdaki uçak düşme olayı (hani şu slow motion elemanların kafasının üstünden geçiveren uçak) güzeldi. yürü be dedirtti. en son böyle abuk bi sahneyi die hard 4 de arabayı helikoptere sokma anında görmüştüm.
    - hah bak esas oğlan ışığı yedikten sonra vicudunda beyle damar damar üstüne atmalar, varisler fln çıkmaya başladı. niye abi, bak tekrar diyorum bu elemanın özel durumu ne ya. ikinci filme mi sakladınız olm ayıp lan söylesenize bize de. iki kişinin bildiği sır değildir, siz de iki kardeşsiniz zaten (galiba)
    - filmin ilk yarısındaki gerilim düzeyi güzeldi. aklıma dreamcatcher filmi geldi. onda da uzaylılar görünene kadar çok güzel bir gerilim/bilim kurgu havası sürüyordu. sonra uzaylılar görününce boka sarıyordu film. bu film de bi nebze boka sardı. hayır matrix denilen filmin üzerinden 10 sene geçti a.k ya. hala mı sentineller ya. yapmayın arkadaşım, yapmayın kardeşim, yapman ya.

    bu film için bu kadar laf etmeye değer mi bilmiyorum ama ikinci film için kesinlikle profesyonel destek almaları lazım. film iyi mi kötü mü bir türlü karar veremiyorum dedim, baştan sona bombaladım ama bilim kurgu sever bir insan olarak bunun ikincisini izlerim ben. ha ikinci filme sinemada şans verir miyim onu bilmiyorum bak.
    --- spoiler ---
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap