91 entry daha
  • --- spoiler ---

    r.a.b.'nin keşfi ve kreacher'ın madalyondaki yeri ve grimmould 12 numaradaki bütün olaylar çok hızlı geçilmiş ki direk bakanlığa geldiler kıl oldum. bu işin ne kadar delice olduğu gerçeğini filmde işlememişler. hadi bakanlığa dalak panpa moduyla içeri girdiler. harry potter sihir bakanlığı'na giriyor boru değil. usame bin laden'nin beyaz saray'a girmesi gibi bir şey. bir de mektup olayını göstermediler snape ve lily için basit ama önemli bir ayrıntı. snape'in bu hikayede başrol olduğu unutulmamalı.

    başka şekillerde anlatılmayacaksa ki mürver asa artık voldemort'da olduğuna göre anlatılmayacak; film harry'nin yadigar takıntısına hiç değinmiyor. harry'nin "boş verin hortkulukları ölüm yadigarlarını bulmalıyız" diye tribe girdiği bir dönem var. son kitabın asıl konusu harry'nin ölüm yadigarlarının gerçek anlamını kavraması ve gerekeni yapması. "the last enemy that shall be destroyed is death".

    harry potter'ın görünmezlik pelerini hangi cehennemde? harry potter'ın pelerinsiz ingiltere sokaklarında öyle elini kolunu sallayarak gezemeyeceği aşikar sanırım. godric's hollow'a pelerinsiz giden bir potter bildiğin gerizekalıdır. yadigar olmasını geçtim.

    dans sahnesinde harry hermione'yi öpecek sandım, çok gereksizdi. üzerine daha da yorum yapmıyorum.

    yadigarların anlatıldığı animasyonu çok beğendim ama keşke ron'un ışıkkemer'le dönmesi gibi diğer anlatılanları da flashback tadında gösterselerdi. filmin izleyici kitlesi açısından işkence ve bazı aksiyon sahnelerindeki yumuşatmayı mazur görüyorum.

    bunların ötesinde film güzel olmuş çünkü filmin bakış penceresi doğru. bu film çaresizlik ve fedakarlık hakkında olmalıydı öyle de yapmışlar.

    (bkz: obliviate)

    --- spoiler ---
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap