11 entry daha
  • bugün yeniden izleyip, yine aynı noktalarda şahsımı duygulandırmış, güldürmüş, yaptığı için alnından öpülesice bir star trek leonard nimoy sürümü. bu kadar olmasa da, insanlığın geleceğinde geçmişe bakıp kesin bir "ah bea" diyeceğini gözümüze sokmuştur çomakla.

    çok abartılacak bir şey değil ama izledikçe detay çıkıyor efenim filmden, inception mübarek ! şu diyalog dikkatimi çekmiştir.

    --- spoiler ---

    spock sinyali analiz ettikten sonra:

    spock: most unusual. an unknown form of energy of great power and intelligence. evidently unaware that its transmissions are disruptive. i find it illogical that its intentions could be hostile.
    mccoy: well, dammit? you think this is its way of saying 'hi there' to the people of the earth?
    spock: there are other forms on intelligence on earth, doctor. only human arrogance would assume the message must be meant for man.

    yani diyor ki:

    spock: oldukça sıradışı. büyük bir güç ve zekaya ait bir enerjinin bilinmeyen bir biçimi. yaydığı sinyalin zarara sebep olduğunun besbelli ki farkında değil. niyetlerinin düşmancıl olabilmesini mantıkdışı buluyorum.
    mccoy: yapma yauuv ? sence bu onların dünyadaki insanlara selam deme şekli mi ?
    spock: dünya'da başka akıllı canlılar da var doktor. sadece insan kibiri mesajın insanlar için olduğunu varsayabilir.

    bir de filmin sonunda, balina ile gemi iletişim kurduktan hemen sonra, balina dik konuma geçiyor. akabinde gemimizi de dik konuma geçerken görüyoruz. balinadan anlamam ama güzel detay olmuş bu da.

    --- spoiler ---

    leonard baba, büyüksün !
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap