11 entry daha
  • güzel filim yalınız bazı hususlar var gözüme takılan

    1. filim, devrimci dayı öldükten sonra torunun sandıktan çıkan mektupları bulması ve bir nevi mektuplar üzerinden ilerliyor tamam ama arkadaş o masada ki bira şişesi -backs- nedir, gözüm takılıyo devamlı canım istiyo bi yandan , bi yandan e eşşeğin sıpası dedene hiç mi saygın yok, ölmüş adam daha kırkı çıkmadan vurmuşsun alkolün gözüne, ben rahmetli dedem ölünce bir ay sakal kesemedim peşmelgeye döndüm..

    2. kasaba militanlar tarafından alındıktan sonra toprağın nasıl paylaştırılacağı tartışması çok güzeldi, hele köylü yaşlı dayının söz alması ve konuşması güzeldi, bi ara bi kürek gördüm, dayı o küreğin sapıyla ben toprağımı vermem diyen adamın ağzının üstüne kapatacaktı sanki, bi heycanlandım ama yapmadı, ama '' o kadar patatesi buğdayı götüne mi sokacaksın'' benzeri bir iki cümle söyledi o da kafi geldi, sıcağımı aldı..

    3. iki anti franco'cu grup sokakta çatışırken ortadan geçen teyze şahaneydi, halktı, insandı. siz mal gibi birbirinizi vururken biz aç kalıyoruz dedi.. buraya kadar tamam ama e be teyze o nasıl bi göt, yarı çapı 80 santim. nasıl aç kaldın ki öyle oldun sen..

    4. filmde toprak paylaşım sahnesinde ki problem, tam tamına 120 senedir dünya sosyalizminin kafasını sikti, biride kalkıp filimdeki gibi masaya yumruğu vurup oylama yapıyorum kardeşim demedi, ama ben umutluyum 120 senedir vurulmayan yumruğu sırrı süreyya önder vuracak

    5. izleyin
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap