3 entry daha
  • fotoğraf çekmek gibi bir hobisi olduğunu idda eden sözde fotoğraf severlerin tanımadığı bir isim ali alışır.
    onlar ki, medya maymunu olarak fotoğrafçılık yapan bir kaç ismi bilir yanlızca. (bkz: #20998499)

    öte yandan, bazılarının ise çok yakından tanıdığı bir isim o. üstelik yanlızca sergilediği kareler ile değil, yazdığı yazılar ile birlikte fotoğraf çekme işinin yakasına bir papatya takabilen, bakış açımı genişletebilen biri benim için.

    bir fotoğraf karesine baktığınızda yeterince olgun ve tecrübeli gözleriniz var ise fotoğraçının dünyaya nasıl baktığını görebilirsiniz. çünkü fotoğraf çekmek, resim yapmak böyledir, dünyaya nasıl baktığının; fotoğraf karesine, tuvale olan yansımasıdır...

    ali alışır dünyaya aynı anda başka başka açılardan bakabilen biri.
    gözlerimi onun makinelerinin vizörlerine nakletmek isterdim; biraz daha eğitilebilmek için ruhumu.

    '' 1978 yılında istanbul'da doğan ali alışır sanat yaşamına 1996 yılında yeditepe üniversitesi güzel sanatlar fakültesinden aldığı başarı bursu ile grafik eğitimine başladı.eğitim süresi boyunca çeşitli akademik programlardan yararlanarak resim ve fotoğraf dallarında deneyim kazandı.eğitim sonrası italya' ya taşındı dijital fotoğraf sanatı alanında çalışmalarda bulundu.2004 yılında floransa' da accademia italiana' da fotoğraf bölümünü kazanıp bu alanda master yaptı.yüksek lisans eğitimi boyunca fotoğrafta dijital kurgu üzerine yoğunlaştı.(bu dönem içerisinde giorgio armani, salvatore ferragamo gibi dev firmaların moda direktörlüğü ve stilistliğini yapan bir çok isimle beraber çalışma fırsatını yakaladı.) 2006 yılında okulu birinci olarak bitirdi.
    ali alışır’ın 2009 yılından itibaren odaklandığı “sanal” kavramı yapıtlarının merkezini oluşturmaktadır. felsefeden, sosyolojiye, edebiyattan sinemaya kadar toplumsal soruları özel olarak ürettiği dijital fotoğraflarıyla irdeleyerek, cesur bir dille gündeme taşımakta ve günümüzde bireyinin içine sürüklendiği durumu gözler önüne sermektedir. fotoğraf sanatının olanaklarıyla yepyeni imgelerin gündeme gelmesini sağlarken yarattığı imge düzeniyle yeni bir ‘boşluk’ uyarısında bulunmaktadır .
    alışır,içinde yaşanan vahşi toplumun özneyi nasıl böldüğünü, parçalara ayırdığını ve sonuç olarak ruhunu kaybetmiş insanın ve bu yaşam alanlarının fraktal görünümünü bize sunmaktadır.ali alışır aynı zamanda yeditepe üniversitesi güzel sanatlar fakültesi grafik bölümü öğretim görevliliği yapmaktadır.alışır'ın çalışmaları t.c cumhurbaşkanlığı köşkü dahil birçok özel,yerli ve yabancı koleksiyonlarda yer almaktadır. '' *

    ali alışır'ı takip edince, yazılarını okuyunca, karelerine uzun uzun bakınca; manken-sanatçı tayfasının fotoğraflarını çekerek ünlenmiş, kendini fotoğrafçı sanan züppelerin isimlerini duymaya dayanamıyorum. takip ettiğim kadarıyla kişiliği ile de mükkemmele yakın, naif, egolarını törpülemeyi başarabilmiş biri.

    http://www.alialisir.com/

    http://alisir.wordpress.com/

    http://alialisirphotogallery.wordpress.com/

    http://alialisirbasinda.wordpress.com/

    http://alialisiryazilar.wordpress.com/

    http://virtualbodies.blogspot.com/

    http://twitter.com/alialisir

    http://www.facebook.com/alialisirpage
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap