7 entry daha
  • apnea vücudun boğulmaya karşı direncidir bir yerde. bir vücut belli şartlar altında örneğin 3 saniyede bir nefes alıyorsa ve bu esnada bir nefes alıştan sonra 4. saniyede herhangi bir sebepten dolayı hala nefes almamışsa "aha hava gelmiyor, ben bayılayım o zaman" demez, nefessizliğe direnç gösterir, apnea'ya başlar.

    şimdi bir yaklaşım var apnea ortamlarında, ısınmadan max performans deniyor insanlar. suya giriyorlar, dinamik apnea, static apnea, ne yapacaklarsa artık, ilk denemelerinde güzelce dinlenip, nefeslenip max performansı yapmaya çalışıyorlar. vücudun tam alışmadan o noktada en fazla direnci dolayısıyla en uzun süreyi yakalayacağına inanıyorlar. tabii bunu yapan adamlar bildiğimiz kainatın en ileri nefes tutucuları, işlerine akıl sır erdirmem için biraz forum bızıklamam lazım ingilizce sözlük elimde. "ısınmış, alışmış bir vücutla blackout 'un geldiğini görmek daha zor, böyle daha kolay anlıyorum" diolla. uygularsam eğer benim hoşuma gidecek tarafı havuzda yaptığım nefes antremanının çarçabuk bitecek olması. havuza giriyor, max performansı göstermeye çalışıp çıkıyorsun. ha istersen sonrasında kal ve denge çalış, adaptasyon çalış ama bunlar sıkıcı olduğu için insan es geçmek istiyor. klasik yöntemde ise bunları es geçemiyorsun, antreman sonunda göstereceğin max perfrmansa erişmek için bu yollardan geçiyorsun. ne oluyor, sosyal hayat geriliyor, sonra insan içine çıkınca mal mal kalıyorsun.

    konuyla ilgili bilgim pek yok, öğrendikçe yazacağım.

    şimdilik;

    taş devri diyetine benziyor diyerek okulda kondenserle ilgili yaptığı bir projenin sözlüsünde prof'a "hocam bu kondenser kettle gibi bir şey sonuçta" diyen arkadaşıma selam çakıp huzurlarınızdan ayrılayım, trakya derinliklerine yapacağım yolculuğuma çıkayım.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap