186 entry daha
  • aslında 6 sezon olarak düşünülmüş ama astarı yüzünden pahalıya geldiğinden- oldukça pahalı bir prodüksüyon çünkü- 2. sezonda bitirilmiş ne yazık ki. bunu yapan zihniyeti kınıyorum, uzun zaman sonra ilk defa bu denli kendimi kaptırdığım, seyrederken dünyadan uzaklaştığım, karakterlerle bildiğin duygusal bağlılık oluşacak kadar- sanıyorum marc antony için ölüyorum- beğendiğim bir dizi oldu, onu da erkenden bitirmiş alçaklar. o dönemi öyle güzel yansıtıyor, öyle hikayeler anlatıyordu ki insanın etkinde kalmaması mümkün değil. romanın ihtişamı, mimarisi, yaşam tarzı vs.. hakikaten özleyeceğim bunları seyretmeyi.

    mark antony kendisini oynayan james purefoy performansıyla beni benden almıştır. gerçek mark antony dirilse 'abi sen ol mark antony sana daha çok yakışmış, biz yeterince mark antony değilmişiz' derdi heralde. sıkıcı devlet işlerinden çabuk sıkılan ve bunu gayet de güzel belli eden, umursamaz tavırları çekiciliğine çekicilik katan, gücü ve sempatikliğiyle bambaşka bir karaterdi. açık açık söylüyorum, bu diziyi seyredip bu adama hafiften yavşamayacak hatunun vücudundaki östrojen oranından şüphe ederim. adam gözüne sürme çektiğinde bile- ayrıca sürme harbiden yakışmış- oldukça erkeksi, böyle bir şey olamaz.

    atia mark antony ile ilişkilerine harbiden hasta olmuştum. ben mark antony ve atia gibi ne ve ne kadar olduğunu bilen insanları çok taktir etmişimdir kötü olsalar bile. zira cicero, cato ve diğerleri kendilerini pek dürüst pek ahlaklı sanıyorlardı, sanki kendi çıkarlarını değil de cumhuriyeti korumaya çalışıyor gibi yapmaları vs...
    kendinin ne olduğunu bilmeden pek iyi bir şey olduğuna karar vermesi insanın oldukça küçük düşürücü aslında. herneyse, özellikle mark antony mısıra gönderilirken atia'nın kapısında muhafızlar içeri girmesini engellediklerinde atia diye bağırarak onu çağırdığı sahne muhteşemdi.

    gaius julius caesar akıllı adamdı rahmetli, kendini bir bok sanan roma elitinin onu tiran addetmesi ancak ve ancak onu kıskanmaları kendi güçlerinin azalacağı gerçeğini hazmedememeleri yüzündendi. ayrıca tarihte en alçakça katledilen liderleriden biridir. bir sezarın bir de genç osmanın katlediliş hikayesi beni çok derinden üzer. güya onurlu şerefli olduklarını iddia eden senato üyeleri, erkek değillermiş demek ki teker teker gelmediler. onun gibi bir adama reva görülen sona gerçekten üzülüyorum. ayrıca brutus dene ahmağın iç yüzünü bir türlü göremeyişini de onu bir evlat gibi görmesine bağlıyorum. kendisini oynayan ciaran hinds'in hakkında sezarın reankarne olmuşu olsa ancak bu denli gerçekçi olurdu diye düşünüyorum. rolüne çok yakışmış.

    brutus gelelim tarihte bilinen ilk yavşak olan brutus'e. onun sezara yaptığını kalleşlikte sınır tanımayan bir insan ancak, zorlana zorlana yapabilir. dizide kendisini oynayan tobias menzies rolüne yakışmış. mal brutusu gayet mal olarak yansıtmış tebrikler.

    titus pullo çok kafa bir adamdı, kendisini canlandıran abimizin de ayrıca gideri var.hödük lucius'a katlanmasıyla hatta ona bildiğin yarenlik yapmasıyla hayran etti arenada öldürülmeye çalışıldığı esnada 13. lejyon diye haykırırken az kaldı ağlatacaktı. çok sevdiğim bir rome karakteriydi.
356 entry daha
hesabın var mı? giriş yap