7 entry daha
  • zamanında lise 1 yatılıyız, belletmenin bir tanesi baya kısa boylu, arkadaşın biri de güya komiklik yapacak ya, adam yoklamaya geldiğinde sesini gürültüye kaynatmak sureti ile "kaç cm? ehehe kaç cm?" diye adamın boyu ile işte o zamanki liseli aklı ile dalga geçiyor. belletmen en sonunda duydu döndü "18 cm yeter mi?" dedi.

    yani 18 cm teee o zamanlarda, bundan 10 küsür sene önce de takdir gören ve konuşulan bir uzunluk ölçüsü imiş demek ki. o zamanlar hali ile boy ölçme konularına girmezdi kimse, 15 yaşında çocuksun daha neyi ölçüyorsun? bu lafı söyleyen adam yetişkin herif ölçmüştür belki bilemiyorum ama belki de o zamanlarda da aynı muhabbet dönüyordu o yüzden 18 dedi kim bilir. tabi daha küçücük çocuk olduğu için "ne demek istedi la bu?" diyenler de çıkmadı değil, işte o zaman pek çok genç dimağ 18 cm'nin hayli hayli yeteceğini öğrendi.

    o saatten sonra ergenlik bitince kaç kişi ölçmüştür bilmiyorum ama arada anılarda konuşulur gülünür filan, yani herkesin aklına kazınmış bir rakam 18 ve bugün hala belletmenin söylemine itiraz eden yok, 18 de çok fazla demesini kimseden beklemiyorum da 18 de kısa diyeni duymadım daha*...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap