55 entry daha
  • bundan iki hafta önce yani 20 aralık haftasında her türlü web sitesinde ttnet'in yeni tarifleri duyurulmaya başlandı. limitsiz internet cidden kalkacak mı kalkmayacak mı derken 24 aralık cuma günü ttnet'in resmi web sitesinde artık sadece 8mbit limitsiz internet verileceği, ücretinin 99'dan 109'a çıkarılacağı yazıyordu. ve an itibariyle 16 mbit vdsl 119 liraydı. ayrıca 2011 itibariyle "gerçekten" limitsiz vdsl satılmayacaktı.

    yıllardır bizi sikiyorlar, biraz cinlik de ben yapayım diye 80 iq civarında sinüs salınımları gerçekleştirirken 27 aralık pazartesi sabahı kendimi telekom bölge müdürlüğüne attım. ve olaylar gelişti:

    - vdsl almak istiyorum.
    + bir saniye santralinizi arayıp kontrol ettireyim.
    (...)
    + vdsl alamazsınız, bölgenizde fiberoptik kablo döşenmemiş.
    - vdsl dediğin illa ki fiberoptik gerektirmeyen, bakır kablo üzerinden giderken analog sinyali transceiver ile dijitale dönüştürüp iletebildiğin bir teknolojidir, dolayısıyla söyledikleriniz deli saçması.
    + 5. katta şebeke müdürlüğüne çıkabilirsiniz.

    şebeke müdür hayatının ilk çeyreğini henüz doldurmuş bir mühendis arkadaştı, ekranda verilerime bakarken.

    + attenuation ve snr güzel gözüküyor, almam için hiç bir engel yok.
    - sizden de hiçbir şey kaçmıyor carnicero bey, keh keh keh. belgeleri doldurup aşağı verin.

    2 gün sonra anlaşılır ki bölgemdeki dslam'da vdsl kartı yok. ama modem dahil herşey satıldı ve fatura işlemeye başladı. iş bilmez teknisyenlerin umursamazlığı içerisinde 1 hafta geçtikten sonra an itibariyle 10 dakika'da black swan indirmenin keyfini yaşıyorum. ve ayda 4.94 terabyte da indirsem hızım sabit kalacak, an itibariyle sizin elde edemeyeceğiniz bir şey bu, hahayt.

    ne demişler: önce sebad, sonra download.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap