1 entry daha
  • dis sagliginizla yakindan ilgilenmemissinizdir, yahut agiz yapinizin ham maddeleri poktandir ve ilgilensenizde bi ise yaramazdir. eger bu birinci ve/veya ikinci gurubun icinde iseniz ve dis doktorunuzun tavsiyelerine uygun hareket etmezseniz eninde sonunda basiniza gelecektir bu dis eti ameliyati.

    söyleki:
    cok zararsiz baslar. dis cürümüstür kacinilmaz bir son olarak oyulup bir miktar dolgu ile eve göderilirsiniz. sonra du dis kendi kendine cürümeye devam eder. ve böylelikle siz oyulma loopuna girmis olursunuz. bir gün gelecek, disinizin icnindeki dolgu miktari neredeyse disin 90% olacaktir. dis doktorunuz size su teklifi yapacaktir: „oya, oya disinizden geriye bir sey kalmadi, gelin sunu kaplayalim“. tabii siz soka gireceksiniz ve en cabuk sivisma teknikleri ile ortamdan uzaklasacaksiniz.

    ve bir gün vanilyali puding yerken (ki bu bir ister inanin, ister inanmayin statement’dir) disinizin arka bacagi kirili verecektir. elinizde disinizin arda kalnan kisminin yarisi ve korkudan disari atlamis gözlerle doktorunuza kosacaksiniz. o da size bir „yedin mi simdi“ bakisi atarak akibetinizi aciklayacaktir. disin kirilmasiyla kaplama icin gerekli olan dis yüzeyi yok olmustur ve eger sansli iseniz bir dis eti ameliyeti ile gerekli olan yüzey ortaya cikartilabilir. yok eger sansiz iseniz, o dis cekilir ve size güzelce bir köprü yapilir. yani kirilan disin sag ve solundaki (saglikli) dislerde „ x yenilince bizde yenildik sayildik“ cercevesinde ayvayi yer.

    eger dis eti ameliyati imkani varsa bundan böyle artik „allah yarimciniz olsun“ modundasinizdir. ilk olarak bir cerrah tarafindan dis etiniz ameliyat edilip, kaplama icin gerekli olan dis yüzeyi acilacaktir. bunun ardindan bir hafta dis etinin geri cekilmesi beklenecektir. bu zaman zarfinda her güldügünüzde veya bi sekil agzinizi actiginizda micheal jackson sizin yaninizda cindy crawford kalacaktir. tabii bir hafta bebek mamalari ile beslenme de cabasi.
    neyse, bir hafta sonra tekrar cerraha gidip, kaplama icin ok alacaksiniz. ama eger dis eti cekilmeyip, tam tersine yavsayip sarkmissa, terkrardan bir ameliyat olma durumu ile karsi karsiya kalabilirsiniz. bu genelde mesru intahar sebebi sayilir. hersey yolununda gitmisse dis doktorunuza gidip, kaplanip gelirsiniz, ki bu da takriben bir hafta sürebilir....

    kisacasi bu hikayeden cikartilacak ders: dolgulu dislerinizi gec kalmadan kaplatin! yoksa böle minotaurus gibi binlerce $ harcayip en alasindan yersiniz.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap