59 entry daha
  • akışkanlar mekaniği sınavı ve her zamanki gibi bir ramazan selver mucizesi. buyrun:

    a4 kağıdın 2/3'lik kısmını kaplayan mini destan modundaki masalımsı soruda, odtü'nün bahçesine bir havuz yapılacağı ve bu havuzdaki fıskiyelerden fışkıran suyun bilmem kaç metre yükseğe çıkabilmesi için fıskiye nozullarının çapının kaç olması gerektiği sorulmaktadır.
    ancak soru bu noktaya yani esas önemli kısmına gelinceye kadar binbir hendek atlamış, her türlü maceradan geçmiş, odtü'nün kuruluşundan bugüne kadar yaşadığı önemli tarihi olayları yad etmiş, arada sanayi devriminden bir iki bukle sunmuş ve her türlü mühendislik verisini bilimsel çerçeve içersinde kabul edebileceğimizi öngörüp, buyrun çözmeye başlayın demiştir.

    böylesine dolambaçlı bir soruyu hayatında ilk defa gören, ramazan selver'in şöhretinden haberi olmayan ve masumane bir şekilde sınavına çalışıp gelen bahtsız arkadaşım beyni makarnaya dönmüş bir şekilde harıl harıl cevap aramış. normal olarak da yazacak hiç bir bok bulamamış.
    ancak sonra birden final tanrıları bizim elemana acımış olsa gerekecek, birden bir şimşek çakmış bizimkinin kafasında ve o an için kendi mantığına en uygun gelen süper ötesi cevabını kağıda yapıştırmış:

    "hocam bu benim değil, odtülüler'in problemi. onlar çözsün."

    sonuç:
    100 puan.
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap