99 entry daha
  • kitabını okumadım fakat film oldukça başarılıydı. çizilen karakterler, olay örgüsü ve yaratık tasvirleri zaman harcanarak hazırlandığı belli. stephen king kitapları genelde başarısız bir şekilde sinemaya uyarlanır ama bu film -kitaba ne kadar bağlı kaldığını bilmiyorum- yarattığı atmosfer bakımından pür dikkat seyredilecek şekilde yapılmış. frank darabont zaten stephen king romanlarını ustaca filme yansıtıyor. film her ne kadar güzel olsa da mantık hataları bolca mevcut, görmezden gelerek izleniyor sadece. bu eksiklikleri kitabı okuyarak tamamlayacağımızı düşünüyorum. çünkü stephen king kitaplarında kurgu mantığı akla yatkın bir şekilde olur hep. filmde thomas jane'in oyunculu dışında göze batan bir oyunculuk yok. elinize geçmesini beklemeden bir yerlerden edinip izleyin. 2 saati boşa harcamayacağınız filmlerden.

    --- spoiler ---

    mantık hatası olarak örneğin; o büyüklükte tasarlanmış canlıların gücü de oldukça fazla olması gerekirdi. marketin içine camı kırarak girebilirlerdi. gerçi camı kırarak böcekler doluştu içeri ama uzun bacaklı yaratıklar marketin içine akın edip bütün insanları yiyebilirdi. filmden sese duyarlı oldukları belli yani marketin içine saldırmamalarını gerektiren bir durum yok.

    ayrıca marcia gay harden'ın oynadığı kendini mesih olarak tanıtan karakter tam anlamıyla güzel işlenmiş. her olayı '' tanrı şöyle buyurdu, bunu yaparsan tanrıya şirk koşmak olur '' diyen zihniyete güzel bir gönderme olmuş. sürü mantığıyla yanına müritler toplaması da enfesti.

    en sonda çalan the host of seraphim parçası atmosferle çok güzel bir bütünlük yakalamış ve baş karakterin çaresizliğiyle güzel bir film sonu izlettirmiştir.

    --- spoiler ---``
221 entry daha
hesabın var mı? giriş yap