6 entry daha
  • bugun ntv'de bir haber okudum, cok acikli, cok karanlik bir haber, belki hic bahsetmemek gerekir; ama altinda yazilmis bir yorum vardi, guzel aktarilmis, bunu sozluge tasimak istedim. katilirsiniz veya katilmazsiniz, ama yazan kisi yazim dilini iyi kullanmis:

    bu acimasiz olaya konu olan haber, bir ilkogretim ogrencisi olan burhan'in, yasiti olan iki kisi tarafindan katledilmesi.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25193933/

    genelde haberaltı yazilarda pek rastlamadigimiz turden olan yazi ise su, hic dokunulmadan koyuyorum:

    "bazıları bir böceği ayağının altında ezerken çıkan sesten o kadar rahatsızlık duyar ki, öldürmemeyi seçer.. diğer bazıları ise taşın kemiğe çarptığında çıkardığı sesten bile rahatsız olmaz.. mutluluk duyar.. kolay ölüm, ateşli silahlarla olur; taşla sopayla başarılmış cinayetin açıklaması ise ne yazık ki yoktur. "bir baktım ölüvermiş" yalandır. o ölüm nice kemik çatırtısı, nice iç gıcıklayıcı et sesi, nice inlemeler ve insan olanın gözlerini yaşartacak nice sarsıntılı titremelerden sonra gelmiştir. ve belli ki katili durduramamıştır bu sesler. bu yorumu yayınlamayacaksınız biliyorum, ama gene de yazıyorum: acımayın yaşına falan, yok edin! siz bunları yok etmezseniz (bunlar kavramının etnisiteyle bir ilgisi yoktur, saptırmasın kimse) onlar medeniyeti yavaş yavaş yokedecek. çünkü konunun yaşla ilgisi yok, konunun yetiştiriliş tarzıyla ilgisi yok. çok meraklıysanız rehabilite edin onu, etmeye çalışın. en fazla insanları bırakıp köpeklerin kafasını ezen "ehli" bir canavara evrilir..."
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap