• karşıyaka taraftarının yeşil kırmızı beyaz bask bayraklarına olan ilgisinin nedeni belli oldu. bayraklara olan sevgi karşıyaka taraftarının ikurriña ya olan sempatisi ile başladı. karşıyaka tribünlerinde birden bire yayılan ikurriña tarzı yeşil kırmızı beyaz bayraklar büyük ilgi uyandırdı.

    transfer edilen oyuncular ikurrinalı bayraklarla poz verdi. 2012 yılında bilbao'nun ezeli rakibi real madrid ile olacak maçlara gönderme yapıldı. sonrasında bask bölgesinde yaşayan karşıyaka tribünlerinin sevilen ismi volkan özsökmen aracılığı ile çeşitli bağlar kuruldu.

    yıllardır bilbao da yaşayan volkan özseökmen'in hayali 2012 yılında karşıyaka 100 yaşına girdiğinde karşıyaka-a.bilbao arasında dostluk maçı...

    bu ilgi ve yakınlık zaman zaman bilbao’da da yankı buldu. geçen sene kulüp resmi yayın dergisine karşıyaka'yı anlatan iki sayfa ayıran a.bilbao ilginin iki taraflı olduğunu gösterdi.

    karşıyaka'nın ezeli rakibi göztepe'nin sarı kırmızı renklere sahip olmasına vurgu yapan bask takımı renklere gönderme yaparak ispanya onlarsa biz karşıyaka'yız dediler...

    son olarak basketbol takımının başarısı karşıyaka ile bilbao kentlerini bir kez daha birleştirdi. ispanya'nın ve avrupa'nın en çok takip edilen basketbol sitelerinden solobasket'le ile karşıyaka basketbol şubesinin yapmış olduğu röportaj sonrasında (http://www.solobasket.com/…/pais/vasco/c-26408.html)

    bask kanalı eitb tv ispanya'da yaşayan karşıyakalı volkan özsökmen ile bir röportaj gerçekleştirdi.

    videosu: "http://www.eitb.com/…nion-club-turco-ksk-pais-vasco"

    http://www.kafsinkaf.org/…gt=haberdetay&yaziid=5007

    edit:ben bunu daha onceden gormustumuyardı röportaj kaldırılmış daha kısa metrajlı olanı için buraya tıklayabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap