7 entry daha
  • kitabi gittim ozel siparis ettirdim. millennium serisine kapilmis oldugumdan 21 mart'tan beri elimde duruyordu. sonunda bugun oglen sularinda basladim, ve derken bitirdim. cok guzel kitap gercekten, international word of mouth phenomenon diye yazmislar ustune, bosuna degil. ask da guzel, insanin dogasina dair tespitler de guzel, macera da tamam. bakalim filmi nasil olucak? oyuncularin super secim oldugundan hic kuskum yok yalniz, rob* rob oldugu icin, christoph waltz da psikopat rollerinde harikalar yarattigi icin. reese witherspoon iyi degil ve fekat. tu kaka.

    --- spoiler ---

    kitabin en basinda kitabin en sonunda olanlarin anlatildigi bir yer var ya hani. orda yazar bana kalirsa buyuk hata yapmis. hic kelimelerini degistirmeden de bizi katilin marlena olduguna inandirabilecekken tutmus kitabin basinda baska sonunda baska anlatmis olayi. yani katilin rosie (fil) oldugunu ogreniyorsunuz ama donup ilk sayfalari yeniden okudugunuzda zokayi yutmus oldugunuzu degil yazarin olayi farkli sekilde aktardigini ve bildigin marlenaya isaret ettigini goruyorsunuz. bu hic hosuma gitmedi ama hosuma gitmeyen tek sey de buydu.

    onun disinda, titanic nesli oldugumdan midir nedir marlena'yi jacob'in yasli haliyle anlatip durdugu karisi olarak his dusunmedim. o bi maceraydi geldi gecti ama ne gunlerdi bre diyecegini beklerken bes cocugunun annesi canindan cok sevdigi esinin marlena'dan baskasi olmadigini gormek cok hos oldu.

    ama o bes cocugun biri de mi hayirli evlat cikmaz... yani bu adam altina etmez bi sey yapmaz bi odayi mi cok gordunuz diye soylendim durdum kendi kendime. ama bi yerinde demis ya, bana hayatlarinda olan biteni anlatmamalari beni degil kendilerini korumak icin aslinda diye... tam on ikiden. insan gozunun onunde olumun vucuda burunmus haliyle, yadsinamaz hatirlatmasiyla daha dogrusu, yasayabilir mi? yasayamaz. olecegimizi bildigimiz halde hic olmicek gibi yasayip durmuyo muyuz? sonra birileri olunce de sasirmiyo muyuz aa nasi olur yav diye? konular derin azizim, hatun yazmis dokturmus, okumak lazim.

    --- spoiler ---

    tek bir yerinde kahkaha attim kitabin, ama saglam attim dogrusu:
    "he's paragon schnitzophonic."
    "he's what?!"
    "he's paragon schnitzophonic." repeats uncle al.
    eheueh (bkz: paranoid schizophrenic)
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap