57 entry daha
  • foo_softplaylist isimli plugin ile last.fm entegrasyonu için aklımdaki tek eklenti eksiğini de tamamlayıp eksiksiz bir müzik oynatıcıya dönmüştür.
    edit: güncel last.fm apisi ile yamalanmış sürümü için tıklayın.

    zira bu eklenti, çalan şarkının (ve bestekarın) bilgilerini alıp last.fm benzer şarkılar/sanatçının popüler parçaları playlist özelliğini kullanarak yerel kütüpheneden yerel dinlenebilecek bir last.fm oluşturuyor! daha ne olsun?!

    foo_audioscrobbler isimli bu eklenti ile last.fm scrobbler programından bağımsız skrop yapabiliyor.

    foo_lastfm_radio isimli eklenti ile last.fm subscriber olmamanıza rağmen ücretsiz dinleyebilyorsunuz * , fakat ufak bir ayar çekmek lazım. help/about/advanced/connection kısmındaki "allow seeking over http" işareti kaldırılmalı.

    foo_w7shell isimli plugin ile durum çubuğundan üstüne gelip çnizlemede windows media player tarzı şık bir ara yüz gözükecek.

    foo_touchremote isimli eklenti ile ipod touch ya da bir iphone bir kumanda haline gelebiliyor. bu eklenti sayesinde foobar2000i bonjour servisi üzerinden ipod touch ya da iphonea * bağlayıp remote uygulaması üzerinden wireless olarak yönetebiliyorsunuz. böylece yatakta uzanırken, oyun oynarken vs. kablosuz bir foobar2000 uzaktan kumandanız oluyor.

    andoid işletim sistemine sahip telefonlar tarafından da şu yolla yönetilebilmekte.

    foo_uie_lyrics2 isimli eklenti ile internetten zaman kodlu güncel şarkı sözleri otomatik olarak indirilebilir ve de kurulabilir.
    düzenleme: foo_uie_lyrics3 çıkmış, hem de foo_uie_lyrics2'nin küllerinden. denemekte fayda var.

    hazır görselle uğraşmam, ben kendi arayüzümü kendim hazırlarım derseniz columns ui isimli eklenti* ile foobar2000i oyun hamuru gibi istediğiniz şekle sokabilirsiniz.

    foobaar2000 görseli sizi kesmediyse foo-nation isimli deviantart grubunda şahane görsel arayüzler bulunmakta. kullanmasam da mesela br3tt rumuzlu tasarımcının tasarımları çok tutulmakta.

    halen sizin için eksik bir şeyler varsa hydrogenaudio forumlarında mutlaka biri hazırlamıştır ve de bulabilirsiniz, yoksa da istekte bulunursanız muhtemelen yardımcı olacaklardır.

    ses kalitesi üzerine de halen alternatif tanımıyorum. flac formatında dinlerken orgazmik dakikalar yaşatıyor. .ape, .m4a vb. formatlar için eklenti sayfasında codecler de mevcut.

    bunca özelliğiyle neredeyse hiç kaynak kullanmayacak kadar da mütevazi kendisi.

    kesinlikle öneririm. hatta kullanıp da beğenmeyenin aklından şüphe bile duyarım. o kadar iyi.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap