3 entry daha
  • ölen kişinin facebook duvarında taziye sunmak ile karıştırılmaması gereken hadise.

    bir süre önce aslında çok yakın olduğum ancak mevcut koşullar (hayat mücadelesi, eğitim, iş-güç) sebebi ile eskisi gibi görüşemediğim bir tanıdığım annesini kaybetti. kendisini her allah'ın günü arayıp "abi nasılsın, ailede ölen kalan yok değil mi?" gibi abuk bir soru sormadığım gibi, zaten varolan kısıtlı görüşmelerimiz de kısa bir zaman çerçevesinde gerçekleşmekteydi.

    kendisi sürekli facebook'a girmezdi, girdiği takdirde de eski dostlarına mesaj atarak onlarla konuşurdu, o kadar.

    bir gün şöyle bir ileti geçti. "herkesin kurban bayramını kutlar, annemin vefat ettiğini bildiririm"

    ilk başlarda bana da garip geldi bu iletiyi yazması. ancak sonra anladım olayın gerçek yüzünü ve aslında burada yazıldığı gibi saçma bir olaylar silsilesi halinde olmadığını farkettim. bu arada kendisi notun altına, annesine son görevin yapılacağı camiyi ve zamanı da eklemişti.

    insanlara teker teker telefon edip "annem öldü" diyemeyecekti, "cenaze namazı burada kılınacak" söylemleri ile bir yandan da milleti cenazeye davet etme telaşına girmeyecekti. ancak ne oldu? o iletiyi gören onlarca kişi, işini gücünü bırakıp o törene geldi ve başsağlığı dilenerek, o kişinin acısı paylaşıldı.

    tekrar söylüyorum, ölen kişinin facebook duvarında taziye sunmak ile karıştırılmamalıdır. sosyal medya düşmanlığı yapıcam ayağına samimiyetsizlikle suçlanmamalıdır.

    zira bu eleştirdiğiniz sosyal medya, en kısa zamanda en yoğun kitleye ulaşmanızı sağlayacan en önemli araçtır.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap