3 entry daha
  • grup, basçı daniel house ve gitarist jack endino tarafından kurulmuştur 1985 yılının ocak ayında. aralarına house'ın daha önceki grubu feedback'te çalmış matt cameron ve ilk önce enstrümental takılan gruba sonradan katılan ben mcmillan'ı da almışlardır. deep six derlemesini ve grubun ilk albümü skin yard'ı bu ekip kaydetmiştir.

    1986 haziran'da gruptan ayrılıp soundgarden'a geçen matt cameron'dan sonra uzun süre bir baterist denemesine girişmişler; sırasıyla steve wied (ileride tad doyle ile beraber çalacaktır) ve greg gilmore (mother love bone'da çalacaktır) ile konserlere çıktıktan sonra 8 ay beraber çalacakları jason finn ile geçici olarak sorunu çözmüşlerdir. finn'den sonra mayıs 87'de gruba scott mccullum alınmış (bazı yerlerde norman scott olarak da geçer, günümüzde norman scott rockwell adını kullanır ve facebook profili bile vardır bu isimle, evet profil onundur) ve scott'un ayrıldığı 1989 mayıs'a kadar grup, hallowed ground ve fist sized chunks albümlerini kaydetmiştir. ne kadar ilginçtir ki soundgarden cameron'un almadan önce scott'ı gruba katmayı düşünmüş, ardından scott'ın yerine cameron geçerken; cameron'un yerine de scott geçmiştir. aslında scott da grup üyelerinin "cehennemden çıkan bir turne." diye tabir ettikleri felaketler zinciri esnasında ayrılmıştır gruptan ve bir daha birleşmemek üzere grubun fişini çekmeye karar vermişlerdir, ancak barrett martin katılınca gruba; tekrar hortlamışlardır.

    grubun yayımlayacağı son 2 albüm 1000 smiling knuckles ve inside the eye'da martin grubun sabit bateristi olacak ve ayrıca tanınacaktı da. ne yazık ki mayıs 1991'de house'un da gruptan ayrılmasıyla grup tekrar inişe geçmişti. bu iniş ardından jack endino solo albümlerinin başına geçecek, martin ve house'u da yanına çağıracaktı. scott ise solist mcmillian ile gruntruck'a dönüşerek grunge'larını devam ettireceklerdi. 1993 yılında inside the eye'ın pat federsen'li bas kadrosuyla yayımlanmasından sonra skin yard tamamen tarih olmuştu artık.

    gruptan ayrıldıktan sonra ilk önce sub pop'ta çalışan, ardından yine bir seattle çevresi plak şirketi olan c/z records'un patronluğuna kadar yükselen house'un kaleminden çıktığını düşündüğüm kısa da bir biyografileri bulunuyor linkte;
    http://www.czrecords.com/artist.php?artist_id=14
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap