34 entry daha
  • dört bilinmeyenli bir denklemdir bu miting; mhp, bdp, hükümet, gizli servisler.

    izmir'den kalkıp bu mitinge gidecek biri olarak söylüyorum, annem gibi ortalığı telaşa vermeye gerek yok. son ana kadar söylemeyecektim ama aradan çıkartayım dedim, bu gece söyledim, kavga etmeye mi gidiyorsun dedi. yuh, dedim. otuz üç yaşına gelmiş biri olarak savunduğum şeylere katkım, kavga edebilmekten fazla olmalı. kaldı ki kavga etmek için diyarbakır'a gitmeye de gerek yok, çok isteyen çıkar izmir'de kadifekale'ye ya da gider narlıdere'ye, ben mhpli'yim der, kavga eder zaten.

    askerde tanıştığım diyarbakırlılar'dan dinlediğim şehir, izmir'den bakınca görülenden farklı idi. gözlemlemek bu yaşa nasip olacak.

    dönelim denkleme:

    - bdp: chp hakkari mitinginde belli etti ki, mücadelesi akp ile.

    - mhp: zaten güneydoğu'da miting yapmamasının sebebini senelerdir izah ediyor, herhangi bir provokasyon, bir tatsızlık, ülke sathında geri dönüş doğurur ki, bu memleketi sokaktaki kedi kadar önemseyen insan buna sebep olmak istemez. dolayısıyla mhp'nin olayı da, bu hassasiyetinin akp tarafından istismar edilmesine son vermek.

    - hükümet: çıkacak bir gerginliği iki şekilde yorumlayabilir. bir, iki tarafından da gerginlikten beslendiği görüşünde olduklarından, güvenlik konusunda fazladan hassas olurlar. iki, önceki seçimlerde yaptıkları bir oyun vardı; bu iki parti kavga etmekten başka şey bilmez, sokmayın bunları meclis'e, ülke huzur bulsun... propagandası yaptılar. çıkabilecek bir gerginliği bu yönde kullanmaya çalışacaklardır. neticede bu akp zihniyetinin, ülke çıkarlarından çok, seçim kazandıracak her türlü pragmatizme sırtını dayayacağını herkes biliyor.

    - gizli servisler: bu unsuru komplo teorisi olarak gören, paranoya diye niteleyen kişi, hem türkiye siyasi tarihine hem dünya siyasi tarihine masal kitabı olarak bakıyor olmalı.

    tüm bu varsayımlarım neticesinde diyebilir ki en sağduyulu olacak taraflar, günah keçisi ilan edilme adayı taraflardır: mhp ve bdp.

    tatsızlık çıkmama durumunda (bir gram aklı, bir gram ruhu olanın amacı olmalıdır) bunu "ergenekon, chp, mhp, bdp, pkk aynı çizgide hizalandı" türküsünü çığıracak ipe sapa gelmezleri şimdiden duyuyor gibiyim. bu bile, bu iktidardan kurtulmamızın uzak ama bir o kadar elzem bir yol olduğunu gösteriyor.
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap