33 entry daha
  • --- spoiler ---

    film gerçekten iyi başlıyor; erik'in (eric bana) büyük bir disiplinle hanna'yı (saoirse ronan) eğitmesi, hanna'nın bir yandan bir ölüm makinesi, diğer yandan da müziği merak eden, geceleri gizli gizli masal kitapları karıştıran bir çocuk olması ilerleyen dakikalarda yaşanması muhtemel ikilemlere dair fikir veriyor. hanna'nın yine filmin başında ok ile avladığı geyik için söylediği "i missed your heart" sözü ve sahnenin dramatik yapısı ise filmin sonuna dair ipucu veriyor.

    bu aşamanın ardından, yani filmin sonuna ve yaşanacak ikilemlere dair fikir sahibi olduktan sonra izleyici olarak aklımızdaki en önemli soru "neden"
    bir adam neden bir kız çocuğuyla birlikte dünyanın ucuna kaçıp, kızı mükemmel bir katil olarak yetiştirir ve bu marissa (cate blanchett) kimdir?

    hanna'nın yakalanması, marissa benzeri ajanı öldürmesi ve kaçışı filmin hemen hemen en iyi bölümleri.
    çölün ortasındaki gizli tesisten kaçış, sonrasında ingiliz aile ile karşılaşması, hanna'nın bu ailenin kendisiyle yaşıt kızıyla arkadaş olması, bu kızın sürekli ergen ergen konuşması; hanna'nın aslında bir çocuk olduğu gerçeğini yüzümüze vuruyor. bu dakikalarda seyirci olarak bir kez daha "neden" diyoruz.
    bir kız çocuğunu yaşıtlarından ayırıp soğuk kanlı bir katil haline getiren nedir?

    film aslında bu dakikalarda kötüleşmeye başlıyor. marissa karakteri doğru dürüst açıklanmadan işin içine beyaz saçlı psikopat isaacs (tom hollander) ve yancıları giriyor. izleyici olarak bu kişilerin film boyunca yaptıkları ısrarlı takibin ve uyguladıkları şiddetin nedenini öğrenemiyoruz. marissa ile isaacs ya da erik ile isaacs arasında nasıl bir geçmiş var, bilmiyoruz.

    sonra bir bakıyoruz her şey manasız bir şekilde, birkaç cümle ile açıklanıyor. "mükemmel asker yetiştirmek için başlatılan bir proje, bu projeye genetiğiyle oynanacak denek bebekler bulan erik, proje sorumlusu kötü ajan marissa."
    başka bir sorun ise hanna'nın hiç de öyle genetiği değiştirilmiş süper bir insan izlenimi yaratmaması. tamam, çok iyi dövüşüyor ve silah kullanıyor ama bu pekala yıllardır gördüğü eğitiminle de açıklanabilir bir yetenek.

    nihayetinde film, yaşananların nedenlerini izleyiciye tatmin edici bir şekilde anlatamadan, en baştaki cümleyle bitiyor: "i missed your heart"

    --- spoiler ---
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap