96 entry daha
  • yapmayı düşünenler için tavsiyelerime başlıyorum öhm..

    -öncelikle mutlaka yap!yükseklik korkusu diye birşey yok; ölüm korkusu var ki arabada giderken de ölebilirsin.ölümden korka korka nereye kadar..

    -dağa çıkarken safari jip aşaması inan bana uçma aşamasından daha korkunç. adamlar zaten oraya günde bilmemkaç defa paraşütçü, turist falan çıkarmaya alışmış. vızır vızır çıkıyor otobanda gider gibi.. araçtaki yolculuğuna aldanıp gözün korkmasın tam tersine yüksekliğe manzaraya bak alıştır kendini ki paraşütte o aracın içinde olduğundan daha güvende olacaksın.

    -45 kilo falansan yamaçtayken dikkatli olman gerekiyor. ters bi rüzgar, henüz yerde duran paraşütünü havalandırıp, yamaca koşmadan seni alıp uçurabilir. sonrasında kahraman pilotun ve takım arkadaşlarından birer ikişer kişi gelip yerden yükselen ayaklarından tutup yitip gitmeni engelliyor tabi ama rüzgarın onlardan daha hızlı olabilme ihtimalini unutmamak lazım. bu gözünü korkuttu ama en irisinden bi pilotla uçmayı tavsiye ediyorum kilolar dengeleniyor.

    -yukarda bahsettiğim hadiseden en az hasarla kurtulmak için uzun kollu birşeyler giy. paraşütün kollarına geçmiş kayışları uçuştan hemen önce, ayakta durma çabalarından dolayı kollarını az biraz sıyırttırabilir. zaten adrenalin tavan yapmış vaziyette farketmiyorsun bunu ama 1800 metreden bahsediyoruz götün donar. öyle artistlik yapıp mini şort falan giyme derim, soğuktan titreyerek ölü deniz manzarası izlediğinde hay kafamı sikeyim diyorsun. ha sahil sıcak, babadağ'a çıkana kadar pişerim diyorsan giyme..yüksekliğin azaldıkça ısınıyorsun zaten ama rüzgar piçlik yapıp uzun bi süre havada asılı kalmanı sağlayabiliyor, o esnada ılık güneşin batışına doğru huşu içinde uçan sevgilinin paraşütüne bakıp bi sürü küfrediyorsun haline.

    -güneşin batışı demişken, harika manzara için sunset uçuşu tercih et. gündüz hava nispeten sıcak olduğu için, ısınıp yükselen hava ile daha yükseğe çıkabilme avantajın var tabi ama batan güneşe doğru uçmak paha biçilemez.

    -yukarıda bi sigara tellendirmeni tavsiye ederim.keyif pezevengi olursun demedi deme..pilotun da onaylarsa tabi, elden uçup gidip paraşüte gelirse göte gelebilirsiniz sanırım.

    -fotoğraf falan çekeceksen kendin çek! en önemli tavsiyem budur! pilotun iyi bir insan falan değil! sen manzarayı izle ben çekerim fotoğrafları dediğinde ehe diyip gözlerini yumma! indiğinde 60 lirayı götünden kan alır gibi almak için çekiyor..

    -kasketini sadece pistten çıkış ve yere iniş anlarında takman yeterli.. bence uçuş sırasında çıkar rüzgar yüzüne çarpsın sümüğün falan aksın.

    -sevgilinin paraşütü yakınlardaysa hareket çekme, uzaktan göremiyor zaten.el salladığını sanıp el sallıyor o da.. kendini kötü hissediyorsun sonra o heycan arasında bide vicdan yapıyorsun.

    -heycan heycan dedik ama ilk çıkış aşamasından sonra herşey çok rahat. yamaçtan koşup ayakların yerden kesildiğinde adrenalin tavan yapıyor sonra alışıyorsun. oyüzden mutlaka havada değişik hareketler dene! hızlı hızlı dönerken çığlık atabilirsin her türlü saçma şeyi haykırabilirsin. tabi arkandaki pilotu da unutmadan.

    -son olarak; türkiyedeki en uygun pist fethiyede bulunmakta efendim. (bkz: babadağ) ayrıca ilk kez burada paragliding aktiviteleri yapılmaya başlanmış. iklimi ve coğrafyası güzel..sahile iniyorsun falan olay bitince de güzel bi ortamdasın zaten.

    ayrıca en kısa zamanda tekrar uç. sezon kapanmadan! 89 yaşındaki dede bile paragliding yapmış lan..becel'le, kalbim benecol'le falan mı besleniyor artık bilemem..çok zevkli.
364 entry daha
hesabın var mı? giriş yap