2 entry daha
  • giresun ili sınırları içerisinde, beton binalardan dolayı bozulmuş yaylalardan biridir. elbet yayla merkezinde yemek ve çay içmekten başka bir aktivite yapmamak gerek. tabi konaklama hariç. yaylada uyumanın tadını, hiç bir beş yıldızlı otel vermez o ayrı. yemek işi için öyle lokantaya felan gitmeye gerek yok; elbette iyi bir kasap bulursanız hemen mangalı yakarlar size ama gereksiz. çünkü ordaki bir fırından sıcak sıcak alacağınız bi'koca somun ekmeğin yanına, marketlerden bulacağınız ev yapımı tereyağı ve peyniri azık ederek yemektir. yemeğiniz hazır, yapılacak bir kahvehaneye girip (camlı olanı çoktur, hatta ve hatta üst katında terasımısı bölmesi olanı tercih ediniz) güzelce çayla içmektir. ekmeği soğutmadan. öyle güzel olur öyle güzel olur ki, aşağıda giresunda otelde bekleyen yemeği ekmeyi göze alırsınız.
    yapılacak aktivite olarak, giresun yönünden gelip yaylanın arka tarafına inerseniz kocaman düzlüklükler, orman kırıntıları göreceksiniz. orda yürüyün gezin tozun. ama benim favorim, yaylaya gelmeden önceki son virajdan yukarıdan bir dere akar ince bir vadide, ordan tırmanmaya başlayın suyun kenarından kenarından. bir yandan su içip bir yandan bitkiler arasında yürüyüş yapmış olursunuz. arada orman içi açıklık alanlara geleceksiniz, burdaki çimenlere bırakmayın kendinizi, ıslak...burayı yüreycekseniz, yanınızda yedek giysi olsun. ayrıca giysileriniz çabuk kuruyan naylonumsu giyeceklerden olmasın, yırtılır.
    yolu güzeldir. yol boyunca öyle manzaralar çıkacak ki, aslında klasik yayla manzarasıdır hepsi, ilk defa görüyorsanız küçük dilinizi yutturur. bu yolu en güzel sabah güneşle birlikte almak ya da akşam güneş batarken inmektir. çünkü bu saatlerde tepelere sis çökmeye başlar, amatör fotoğrafçıysanız manzara çalışmak için çok şahane fırsatlar çıkacaktır. fotokritiğe acaip malzeme çıkar. unutmadan yol boyunca bir iki şelale göreceksiniz, durun onları da çekin. yol diyorduk, asfaltlanmış bütün yol ama sürekli heyelandı, püsürdü derken bazı yerler kopmuş...köy dolmuşları, şaşırtıcı şekilde virajları ortalayalarak almıyor burda...
    gidin.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap